Οι γαλαζοαίματοι τρέμουν την σκιά του Επστάιν

5 Δεκεμβρίου 2019 19:08

Πριγκιπ

Το σκάνδαλο Επστάιν έχει φέρει τριγμούς στη βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας, λόγω της εμπλοκής του Πρίγκιπα Άντριου. Αλλά φαίνεται ότι αυτή δεν είναι η μοναδική βασιλική οικογένεια που αποκτά προβλήματα εξαιτίας του Επστάιν.
Η Πριγκίπισσα της Νορβηγίας, Μέτε-Μάριτ, σύζυγος του διαδόχου του νορβηγικού θρόνου, Πρίγκιπα Χάακον, παραδέχτηκε τη γνωριμία της με τον υπόδικο χρηματοοικονομικό σύμβουλο, που αυτοκτόνησε στις φυλακές της Νέας Υόρκης κατηγορούμενος για βιασμό ανηλίκων και σωματεμπορία.
Η γνωριμία της Πριγκίπισσας και οι συναντήσεις της με τον Επστάιν έγιναν γνωστές από δημοσίευμα της εφημερίδας «Dagens Næringsliv» και με επίσημη ανακοίνωση από το Παλάτι, εκείνη προχώρησε σε επιβεβαίωσή τους και δήλωσε ότι μετανιώνει.
Όπως αναφέρει: «Δεν θα πλησίαζα ποτέ τον Επστάιν αν γνώριζα τη σοβαρότητα των εγκλημάτων του. Θα έπρεπε να είχα εξετάσει καλύτερα το παρελθόν του, και λυπάμαι που δεν το έκανα».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της νορβηγικής εφημερίδας, η Πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ είχε συναντηθεί με τον επιχειρηματία σε διάφορες περιστάσεις μεταξύ του 2011 και του 2013, κάποια χρόνια δηλαδή μετά την πρώτη καταδίκη του για σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικης –για την οποία πέρασε 13 μήνες στη φυλακή.
Η γνωριμία με την Πριγκίπισσα έγινε από κοινό γνωστό. «Μία από τις συναντήσεις έγινε στο σπίτι του Επστάιν», παραδέχεται ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Παλατιού στην εφημερίδα και συμπληρώνει: «Επίσης, η Πριγκίπισσα είχε μια σύντομη συνάντηση μαζί του όταν εκείνος βρέθηκε στο Όσλο».
Ο σύζυγος της Μέτε-Μάριτ, Πρίγκιπας Χάακον, συνάντησε επίσης τον Επστάιν «στον δρόμο», κατά τη διάρκεια διακοπών του στο St. Barths το 2012. «Ο Πρίγκιπας χαιρέτησε τον Επστάιν για πρώτη και μοναδική φορά», δηλώνει ο υπεύθυνος Τύπου, ο οποίος επίσης εξήγησε ότι η Πριγκίπισσα δεν είχε καμία γνώση των εγκληματικών πράξεων του Τζέφρι Επστάιν.
*Με στοιχεία από το people.com