Megxit: Η εμφάνιση του πρίγκιπα Χάρι σε πάρτι που μαρτυρούσε πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τη Μέγκαν Μαρκλ

15 Ιανουαρίου 2020 16:56

Μαρκλ

Ο βρετανικός Τύπος κάνει αναλύσεις επί αναλύσεως επάνω στο θέμα, ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ κάλεσε σε κρίσιμη σύσκεψη τα δύο εγγόνια της προκειμένου να αποφασίσουν τι μέλει γενέσθαι και ποια θα είναι τα επόμενα βήματα. Φταίει για όλα η Μέγκαν Μαρκλ; Ένιωθε παραμελημένη ή μήπως ήταν αβάσταχτο το βάρος της βασιλικής ζωής; Ήταν κοινή απόφαση του ζευγαριού ή μόνο του Χάρι που ούτως ή άλλως δεν θα γινόταν ποτέ βασιλιάς της Αγγλίας και ήθελε να ζήσει μια πιο φυσιολογική ζωή, προστατεύοντας παράλληλα την οικογένειά του;

Ο δυστυχισμένος πρίγκιπας
Η Daily Mail περιγράφει και ένα περιστατικό που δείχνει πως ο πρίγκιπα Χάρι ήταν δυστυχισμένος. Σύμφωνα με την δημοσιογράφο Αλεξάνδρα Σάλμαν, ο πρίγκιπας Χάρι το περασμένο φθινόπωρο ήταν το τιμώμενο πρόσωπο σε ένα μεγάλο ιδιωτικό δείπνο στο Λονδίνο. Η εκδήλωση επρόκειτο να ενισχύσει την υποστήριξή για ένα από τα αγαπημένα του φιλανθρωπικά ιδρύματα, αλλά ο δούκας του Σάσεξ ήταν εμφανώς σε άσχημη διάθεση. Είχε ενοχληθεί από την συμπεριφορά άλλων καλεσμένων που τον ρωτούσαν πού ήταν η γυναίκα του, Μέγκαν Μαρκλ, με τον ίδιο να λέει πως ήταν στο σπίτι με τον Άρτσι –εκεί όπου πραγματικά έπρεπε να είναι. Κάποιοι από τους καλεσμένους σκέφτηκαν πως αυτό που έβλεπαν ήταν ένας νεαρός άνδρας που έδειχνε δυσαρεστημένος και θυμωμένος και που δεν προσπάθησε καθόλου να κρύψει τη δυσαρέσκειά του.
Λίγο αργότερα, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ αναχώρησαν για την Βόρεια Αμερική προκειμένου να περάσουν τις γιορτές των Ευχαριστιών με τη μητέρα της Ντόρια Ράγκλαντ, όπου και έμειναν σε ένα πανάκριβο εξοχικό μέχρι την περασμένη εβδομάδα που επέστρεψαν στην Αγγλία και ανακοίνωσαν την απόφασή τους.
Όσοι είχαν παραβρεθεί σε εκείνο το δείπνο, είχαν καταλάβει πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Είτε ο πρίγκιπας Χάρι θα έπρεπε να βρει έναν τρόπο να δει τι θα κάνει με τη ζωή του, ό,τι κι αν σήμαινε αυτό, είτε θα έπρεπε να κάνει μια δραματική αλλαγή. Υπήρχαν ήδη φήμες πως η σχέση του με την Μέγκαν Μαρκλ δεν πήγαινε και πολύ καλά, αλλά αυτό συμβαίνει πάντα όταν μια παρέα φίλων συζητά για την προσθήκη μιας νέας γυναίκας στην ομάδα. Κάποιοι άλλοι καλεσμένοι απέδωσαν την συμπεριφορά του στη στέρηση ύπνου λόγω των γονεϊκών καθηκόντων του. Αλλά τώρα, όπως λέει η δημοσιογράφος της Daily Mail, ξέρουμε. Ή στην πραγματικότητα, ξέρουμε κάτι. Και δεν υπάρχει αμφιβολία πως η κύρια δύναμη πίσω από αυτή την αλλαγή θα πρέπει να ήταν η Μέγκαν Μαρκλ. Είναι μια Αμερικανίδα, που προέρχεται από μια κουλτούρα του κάνω ό,τι μπορώ, χωρίς να με νοιάζει το πως. Ο πρίγκιπας Χάρι, από την άλλη, ανατράφηκε σε έναν κόσμο όπου κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, καθώς κανείς δεν μιλάει. Πως τα πράγματα πρέπει να παραμένουν τα ίδια. Όπως στην ζωή του Χάρι. Και όταν ήρθε η Μέγκαν Μαρκλ ανακάλυψε πως αυτός ο σεβασμός στο status quo (ένα status quo που εξυπηρετεί την βασιλική οικογένεια) είναι βαθύτατα απογοητευτικός.
Το αποτέλεσμα είναι πως τώρα το ζευγάρι επιθυμεί να αλλάξει την ζωή του και να μην είναι πλέον ανώτεροι βασιλικοί, με όλα όμως τα προνόμια, την οικονομική ασφάλεια, τον σεβασμό και κυρίως την λατρεία που φέρνει το αβέβαιο μέλλον –με το ένα πόδι στο κάστρο Γουίνδσορ και το άλλο στον κόσμο του παγκόσμιου jet set.
Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος, αυτό που την ενοχλεί περισσότερο είναι γιατί επιλέγουν να ανταλλάξουν την βαθιά ριζωμένη θέση τους με την παροδικότητα των διασημοτήτων. Η βασίλισσα Ελισάβετ, από την πλευρά της διέταξε το προσωπικό της να τακτοποιήσει αυτό το χάος σύντομα και να βρει έναν τρόπο ώστε ο εγγονός της και η νύφη της να μπορούν να λάβουν κάποια από την ανεξαρτησία που επιθυμούν ελαχιστοποιώντας τυχόν βλάβες της φήμης που έχει η βασιλική οικογένεια.

Το συμβόλαιο
Οι ιδιωτικοί γραμματείς εργάζονται υπερωρίες για να καταλήξουν σε ένα συμβόλαιο που θα λέει στην Μέγκαν Μαρκλ και στον πρίγκιπα Χάρι τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν στον νέο τους κόσμο και τι θα λάβουν για αντάλλαγμα. Το συμβόλαιο θα είναι τόσο σκληρό όσο και η συνθήκη απόσυρσης του Brexit. Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ σίγουρα δεν θα θέλουν να ακούσουν τι πρέπει να κάνουν, και πιθανότατα δεν θα τους αρέσουν αυτά που θα ακούσουν. Είδαμε πόσο αγνόησαν τόσο τα αιτήματα του πρίγκιπα Καρόλου όσο και της βασίλισσας Ελισάβετ να καθυστερήσουν την ανακοίνωση, μέχρι να επιλυθούν οι λεπτομέρειες, δείχνοντας ουσιαστικά πόσο πεισματάρηδες είναι.