Έρευνα: αυτές είναι οι 10 ωραιότερες γαλαζοαίματες του πλανήτη (φωτογραφίες)

27 Φεβρουαρίου 2019 16:50

Οι θρυλικές Soraya και Grace Kelly προφανώς δεν έχουν σχέση με τις σύγχρονες γαλαζοαίματες. Υπάρχουν, όμως, πολλές γυναίκες που το τιμούν το… στέμμα. Στο σημερινό μας αφιέρωμα σάς παρουσιάζουμε τις 10 ωραιότερες, που κερδίζουν και με τη φυσική -το τονίζουμε- ομορφιά και με τη χάρη και με την κομψότητα στη συμπεριφορά τους. Και μη νομίζετε ότι τις ξέρετε όλες: θα σας εκπλήξουμε. Άσπρες, μαύρες ή μελαψές, σόρι, οι άλλες φυλές απουσιάζουν από αυτό το tribute, είναι υπέροχες. Μάθετε, λοιπόν, ό,τι δεν γνωρίζατε ως τώρα και για τις διάσημες και για τις “γνωστές-άγνωστες” γαλαζοαίματες.

TIP 

Να σας πούμε εδώ a priori ότι τα κριτήρια έχουν να κάνουν αυστηρά με τον παράγοντα “αρμονία”, όπως τον εννοούσαν οι αρχαίοι Έλληνες, προσδιορίζοντας στην ουσία με μαθηματικό τρόπο την ομορφιά. Εν ολίγοις, αναζητούμε τις… Cindy Crawford -και στην εμφάνιση και στον χαρακτήρα- των γαλαζοαίματων.

Meghan Markle και Kate Middleton, να σας επισημάνουμε, δεν “παίζουν”, αφενός γιατί είναι… πολυπαιγμένες κι έχουν καταντήσει boring, αφετέρου, δεν ανταποκρίνονται -σε καμία περίπτωση- στα κριτήριά μας. Αυτά των αρχαίων Ελλήνων περί κάλλους. Η μία (Meghan) έχει εξαιρετικά προτεταμένη γνάθο και ελαφρύ αλληθωρισμό, η δε άλλη (Κate) στερείται … χειλιών -είναι πολύ λεπτά, μια γραμμούλα τόση δα-, ενώ τα μάτια της είναι πολύ κοντά στην μύτη, πράγμα που τα καθιστά ασύμμετρα/δυσαρμονικά! Τόσο απλά.

EXTRA TIP

Να τονίσουμε, επίσης, ότι προκειμένου να καταλήξουμε στις 10 ακόλουθες, μελετήσαμε το στόρι περισσότερων από πενήντα γαλαζοαίματων κάθε φυλής. Μέχρι και σε βασίλισσα των Zulu, ναι, ναι, δεν κοροϊδεύουμε, σταθήκαμε και-εννοείται- της Ιαπωνίας και της Άπω Ανατολής, γενικότερα.

Tatiana Blatnik – της Ελλάδας και της Δανίας

Ας μας συγχωρήσει ο πρίγκιπας Παύλος, αλλά η Marie-Chantal είναι απλώς classy. Η Tatiana, όμως, του Νικολάου είναι πανέμορφη. Κουνιάδα της Θεοδώρας, έχει κοινωνιολογικές σπουδές στο παλμαρέ της απ’ το πανεπιστήμιο του Georgetown, ο πατέρας της είναι ο ιδρυτής των dute free και δούλευε για τη Diane Von Furstenberg, οργανώνοντας τα events του οίκου. Το 2012 έκανε τη δική της, πριγκιπική σειρά σχετικά με το βασιλικό lifestyle, με ρουχαλάκια, αξεσουάρ κλπ. Τα υπόλοιπα -για την Tatina μας τουλάχιστον- τα γνωρίζετε.

Rania της Ιορδανίας

Η βασίλισσα Rania της Ιορδανίας είναι μια πανέμορφη γυναίκα, εξίσου, όμως, διάσημη για το φιλανθρωπικό της έργο και τις συναναστροφές της με παιδαγωγούς ανά τον κόσμο. Έχει τέσσερα παιδιά —δυο γιους και δυο κόρες— με τον σύζυγό της, βασιλιά Abdullah bin al-Hussein. Της έχει δοθεί και τιμητικό μάστερ στη Διεθνή Συνεργασία και Ανάπτυξη (International Cooperation and Development) απ’ το πανεπιστήμιο της Ρώμης σε μια υπέρλαμπρη τελετή.

Charlotte του Μονακό

Η κόρη της πριγκίπισσας Carolina, Charlotte Casiraghi μοιάζει τρομερά  στη μαμά της, αλλά είναι ακόμα πιο όμορφη, καθώς η κοψιά του προσώπου της είναι οβάλ με γωνίες (όπως… Cindy, ενώ η Carolina έχει μακρόστενη κατατομή).  Όγδοη στη σειρά διαδοχής για τον θρόνο του πριγκιπάτου, απ’ τη γιαγιά της, την ασύλληπτη Grace Kelly  έχει κληρονομήσει πολλά. Και ομορφιά και ψυχικά χαρίσματα. Παρότι επιχειρεί να κρατά τη ζωή της μακριά απ’ τα φλας, έχουν γνωστοποιηθεί σχέσεις της. Απέκτησε γιο με τον ηθοποιό Gad Elmaleh το 2013, ωστόσο, το ζευγάρι χώρισε. Τότε λεγόταν ότι αιτία ήταν ο φόρτος εργασίας του, που δεν του επέτρεπε ν’ ασχολείται όσο θα ήθελε εκείνη με την ίδια και το παιδί τους.

Letizia της Ισπανίας

Η βασίλισσα Letizia της Ισπανίας, αφενός είναι trendsetter, φοράει πάντα υπέροχα ρούχα, αφετέρου είναι και κορίτσι της “πιάτσας”, καθόσον η δουλειά της ήταν δημοσιογράφος. Επίσης, υπήρξε και παρουσιάστρια. Μάλιστα, στο πλαίσιο συνέντευξης γνώρισε τον βασιλιά Felipe, με τον οποίο παντρεύτηκαν το 2004. Το 2015 τιμήθηκε με τον τίτλο της Πρέσβυ Διατροφής και Αγροτικών Επιχειρήσεων του ΟΗΕ.

Ameerah της Σαουδικής Αραβίας

Η βασίλισσα Ameerah με το υπέροχο χαμόγελο που μας θυμίζει κι ένα τσακ την Ηλιάνα Παπαγεωργίου έχει δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το πανεπιστήμιο του New Haven. Υπήρξε παντρεμένη με τον πρίγκιπα Alwaleed al-Taweel, που ήταν τρεις δεκαετίες σχεδόν μεγαλύτερός της. Χώρισαν το 2013 κι έκτοτε έχει αφιερωθεί σε φιλανθρωπική δράση και στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων της γυναίκας στη Μέση Ανατολή (όπου, ως γνωστόν, αντιμετωπίζονται σαν μηδενικά -σχεδόν).  Όνειρό της, να είναι απ’ τις πρώτες που θα… οδηγήσουν σε δρόμο της Σαουδικής Αραβίας.

 

Mozah Bint Nasser του Κατάρ

Αυτή η καλλονή, που ακούει στο Sheikha Moza bint Nasser είναι μία απ’ τις τρεις συζύγους του σεΐχη Hamad bin Khalifa. Έχει δίπλωμα στην Κοινωνιολογία και έχει τιμηθεί με διδακτορικό Ανθρώπινων Επιστημών απ’ το πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Μάλιστα, αυτή εκπροσωπεί τον σύζυγό της σε διεθνή events και συνέδρια.

Charlene του Μονακό

Η Charlene του Μονακό, μια γυναικάρα με απίστευτη φινέτσα, είναι πρώην Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση και παντρεύτηκε τον Ιούλιο του 2011.  Μάλιστα, δεν ήταν όλα απλά πριν το μυστήριο, αφού… μυστηριωδώς είχε επιχειρήσει να τον αναβάλει! Τρεις φορές το έκανε, τελικά, όμως, παντρεύτηκε και είναι πολύ ευτυχισμένη στο πλευρό του συζύγου της. Πρέσβυς των Special Olympics, θεωρείται style icon στη high society. Έχει δυο παιδιά, τους Jacques and Gabriella, άμεσους διαδόχους του θρόνου.

Keisha της Νιγηρίας

Μια μαύρη κουκλάρα, η Keisha Omilana είναι η πριγκίπισσα της Νιγηρίας και σύζυγος του πρίγκιπα Kunle Omilana. Μοντέλο και φιλάνθρωπος, έχει δραστηριοποιηθεί και επιχειρηματικά. Έχει αποκτήσει ένα γιο με τον άντρα της, τον Diran King.

Πριγκίπισσα Salwa Aga Khan

Η Kendra Spears, γνωστή ως πριγκίπισσα Salwa Aga Khan, απ’ το 2013, οπότε παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Rahim Aga Khan, του οποίου ο πατέρας είναι ο 49ος Ιμάμης των Nizari Ismailism, προτού “χριστεί” γαλαζοαίματη, έκανε τρανή καριέρα στο μόντελινγκ.

Lalla Salma του Μαρόκο

Η πριγκίπισσα Lalla Salma είναι η σύζυγος του βασιλιά Mohammed. Μάλιστα, είναι η πρώτη που της δόθηκε ο τίτλος στη χώρα σ’ επίσημη δημόσια τελετή. Έχει αποκτήσει δύο παιδιά με τον άντρα της και έχει τιμηθεί με τον τίτλο της “Dame Grand Cross” σε Βέλγιο, Ισπανία και Σενεγάλη. Δραστηριοποιείται έντονα για την εξολόθρευση του καρκίνου και του AIDS στη “μαύρη ήπειρο”, την Αφρική.

Ντονατέλλα Αδάμου