Πούλησε το «ΟΚΤΟ» ο Θ. Αγγελόπουλος!

5 Απριλίου 2020 09:00

Αγγελοπ

O Θόδωρος Αγγελόπουλος προχώρησε στην πώληση της εντυπωσιακής θαλαμηγού του «OΚΤΟ», εξασφαλίζοντας το ποσό των 40 εκατομμυρίων ευρώ!

Η είδηση έγινε γνωστή από δημοσίευμα ιστοσελίδας μεγάλης εταιρείας, μέσω της οποίας ανακοινώθηκε η αγορά του εκπληκτικού σκάφους για λογαριασμό πελάτη της. Όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν αποκαλύφθηκαν τα στοιχεία των πλευρών που προχώρησαν στη συγκεκριμένη συνδιαλλαγή ούτε το ποσό που δαπανήθηκε.

Πάντως, η πώληση του γιοτ προκάλεσε αίσθηση στον χώρο και είναι χαρακτηριστικό ότι αναπαράχθηκε από έγκυρες ιστοσελίδες που ασχολούνται με το αντικείμενο, όπως το «Boat International».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία «έκλεισε» στα 40 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για ποσό που θεωρείται φυσιολογικό για το «OKTO», ένα επιβλητικό σκάφος, μήκους 66 μέτρων, το οποίο φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2017, κατά τη διάρκεια των διακοπών του ζεύγους Αγγελόπουλου στο Ιόνιο.

Πλωτό… παλάτι!

Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν τα καλύτερα υλικά, ενώ η σχεδίαση φέρει την υπογραφή της «Valiicelli Yacht Design».

Το «ΟΚΤΟ» μπορεί να φιλοξενήσει έντεκα επιβάτες. Με μαύρο κύτος και κατασκευή σε σκούρο ασημί, αποτελεί την επιτομή του στυλ και της πολυτέλειας στην κατηγορία του. Ξεχωρίζει η απότομη πρύμνη καθώς και η κομψή επικλινής υπερκατασκευή όπως και η πισίνα διαστάσεων 6,5 × 4,7 στο κεντρικό πρυμναίο κατάστρωμα.

Η χρήση των καμπυλωτών σχημάτων και των κεκλιμένων στιλιστικών γραμμών δημιουργεί αίσθηση ροής σε όλους τους εξωτερικούς χώρους επισκεπτών και προσθέτει στη λειτουργική διαρρύθμιση των χώρων του καταστρώματος.

Στη γέφυρα υπάρχει κατάστρωμα συνολικής έκτασης 80 τετραγωνικών μέτρων, που είναι εξοπλισμένο με προηγμένο στερεοφωνικό σύστημα.

Επίσης, το επιβλητικό γιοτ έχει ελικοδρόμιο, το οποίο σχεδιάστηκε για να φιλοξενήσει Europcopter EC135, ιδιωτικό γυμναστήριο εξοπλισμένο με μεγάλα παράθυρα και φεγγίτη, δύο τζακούζι, κινηματογράφο με προηγμένο σύστημα ήχου καθώς και τηλεόραση με οθόνη plasma 103 ιντσών για την απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία.

Όσο για τις τεχνικές προδιαγραφές του; Η τελική ταχύτητα αγγίζει τους 19 κόμβους. Πλέοντας στην οικονομική ταχύτητα των 13 κόμβων, είναι σε θέση να φτάσει σε εμβέλεια τα 6.800 nm με την ισχύ των δύο CAT 3512C κινητήρων του.

Το τρίτο που πούλησε

Ο Αγγελόπουλος απέκτησε το «OKTO» πριν από περίπου έξι χρόνια από τα ναυπηγεία ISA της Ιταλίας. Είχε βγει για πώληση το 2017 και τελικά η συμφωνία παραχώρησης «κλείστηκε» από τον οίκο «Camper & Nicholsons Inernational».

To «ΟΚΤΟ» είναι το τρίτο σκάφος που πουλάει ο επιχειρηματίας μέσα σε δέκα χρόνια. Είχαν προηγηθεί το «Alfa Nero», μήκους 82 μέτρων, το οποίο δόθηκε αντί 130 εκατομμυρίων ευρώ και το «Sunrays», μήκους 85 μέτρων.