Απίστευτο: ζήτησαν από έγχρωμη μπαλαρίνα να ασπρίσει το δέρμα της για να συμμετάσχει στην «Λίμνη των Κύκνων» από την πιο διάσημη σχολή μπαλέτου του Βερολίνου

9 Δεκεμβρίου 2020 17:15

Η πιο διάσημη σχολή μπαλέτου της Γερμανίας δέχτηκε πυρά αφότου μια μαύρη μπαλαρίνα είπε ότι της ζήτησαν να ασπρίσει το δέρμα της για να παίξει στην παράσταση «Λίμνη των Κύκνων».

Η Κλοέ Λόπες Γκομέζ έγινε η πρώτη μαύρη χορεύτρια στην ιστορία του Staatsballet όταν έγινε μέλος το 2018. Αλλά σχεδόν αμέσως, η Γαλλίδα μπαλαρίνα έγινε στόχος φυλετικών διακρίσεων, όπως λέει στην The Guardian. Μάλιστα, χθες, η σχολή δημοσίευσε μια δήλωση με την οποία ανακοινώνει έρευνα σχετικά με τις «ξεπερασμένες και διακριτικές απόψεις».

Η 29χρονη μπαλαρίνα ισχυρίστηκε ότι μία δασκάλα την χλεύαζε συχνά στην τάξη της και την διέταξε να βάλει λευκό μακιγιάζ στο σώμα της για να «ταιριάξει» με τους άλλους χορευτές κατά την διάρκεια μιας παράστασης για την «Λίμνη των Κύκνων». Σε μια άλλη περίπτωση, η ίδια δασκάλα αρνήθηκε να της δώσει ένα λευκό πέπλο για μια παράσταση του La Bayadère, λέγοντας ότι δεν θα μπορούσε να της δώσει επειδή είναι μαύρη, είπε η μπαλαρίνα.