Έρχεται, αλλά όχι και με τις καλύτερες διαθέσεις. Την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, έρχεται στην Αθήνα ο Ιβάν Σαββίδης. Όχι μόνο για να εγκαινιάσει και επισήμως τα τρία νέα κτίρια του Open στην Παιανία, αλλά (κυρίως!) για να τα πει και ένα χεράκι σε διοίκηση και εργαζομένους του καναλιού.

Ο επιχειρηματίας είναι, όπως ακούγεται, δυσαρεστημένος από τα υψηλά ιστάμενα στελέχη του σταθμού, καθώς του έταξαν λαγούς με πετραχήλια, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δει… χαρά στους πίνακες τηλεθέασης της Nielsen. Τι και αν του υπόσχονταν ότι το κανάλι θα έπαιρνε… φόρα γρήγορα και θα κατέγραφε μέσο όρο τηλεθέασης 14%;

Έχει έρθει αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα των μονοψήφιων ποσοστών θεαματικότητας σχεδόν στο σύνολο των εκπομπών του Open. Η άφιξή του, αναφέρει η Espresso, θα σηματοδοτήσει την αρχή μιας σειράς απολύσεων, και υψηλών στελεχών, καθώς και «κούρεμα» στις αποδοχές δημοσιογράφων και παρουσιαστών.

Eξομολογήθηκε σε πολύ στενό συνεργάτη του ότι είναι απογοητευμένος από την πορεία του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, που δεν λέει να ξεκολλήσει από το 4,5%. Ακόμα και με την πορεία και τα έκτροπα απ’ τα 10 χρόνια απ’ τη δολοφονία Γρηγορόπουλου που καιγόταν η Αθήνα, δεν ξεπέρασε το 7,5%. Μάλιστα, ο Ιβάν Σαββίδης φέρεται ότι είπε σε στέλεχός του «Εσείς μου φέρατε την Ελλη Στάη», για να ρωτήσει στη συνέχεια: «Ποιος είναι ο λόγος που αυτά που μου τάξατε δεν γίνονται πραγματικότητα;». Προβληματισμός υπάρχει, βέβαια, και για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου με τη Στέλλα Καντώνα. Ακόμη και τις ημέρες που παραλαμβάνει υψηλό lead in από την προβολή ελληνικών ταινιών το δελτίο καταποντίζεται στο 7% και το 8%.

Στην ψυχαγωγία τα πράγματα είναι, επίσης, δυσάρεστα. Και με την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου αλλά και με το reality μόδας «Project Runway», παραγωγή που λέγεται πως φτάνει τα 2.000.000 ευρώ. Παρά τη λάμψη της παρουσιάστριάς του Ευαγγελίας Αραβανή.

Εκπομπές

Ικανοποιημένος είναι από την πορεία του Νίκου Μουτσινά – το «Για την παρέα» φτάνει το 14%- και από τις ενημερωτικές εκπομπές «Ωρα Ελλάδος» με τους Αμαλία Κάτζου, Βαγγέλη Γιακουμή, Ιορδάνη Χασαπόπουλο, Γιάννη Σαραντάκο, και «Τώρα ό,τι συμβαίνει» με τη Φαίη Μαυραγάνη. Ως… ελπίδα σωτηρίας στον τομέα της ψυχαγωγίας φαίνεται το «Χ-Factor» με τη Δέσποινα Βανδή, αλλά και η ταξιδιωτική εκπομπή γεύσεων της τελευταίας «My Greece», που θα πωληθεί σε ξένα κανάλια.