Αλίκη Βουγιουκλάκη: Οι τρεις αποβολές, το τάμα στην Παναγία της Τήνου και η Cadillac-κρεβάτι

28 Μαρτίου 2019 16:15

Δεν ήταν όλα ρόδινα στη ζωή της “εθνικής σταρ”. Μεταξύ άλλων, η Aλίκη Βουγιουκλάκη αντιμετώπισε τρομερή δυσκολία στο να μείνει έγκυος, κάτι που ήθελε όπως το νερό ο Τουαρέγκ στην έρημο. Απέβαλε τρεις φορές.

“Από τη μεγάλη της λαχτάρα να γίνει μάνα, το καλοκαίρι του 1968, η εθνική σταρ ταξίδεψε μέχρι την Τήνο, κρυμμένη πίσω από ένα μαντήλι για να μην την αναγνωρίσει ο κόσμος, προσευχόταν 14 ώρες μπροστά στην εικόνα της Μεγαλόχαρης, παρακαλώντας να κρατήσει στην αγκαλιά της ένα μωρό”. Ποια ανέφερε τα παραπάνω; Η αγαπημένη συνάδελφος Κάλλια Καστάνη, σε ρεπορτάζ της για την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη.

Συνέχισε, δε; “Την ίδια εποχή ακολουθούσε ειδική θεραπεία γονιμότητας, με έναν από τους καλύτερος γιατρούς της εποχής, τον Νίκο Παπανικολάου. Η χαρούμενη είδηση της εγκυμοσύνης τη βρήκε το φθινόπωρο του 1968 στη Μακρυνίτσα στο Πήλιο, όπου γύριζε τη “Δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά” για τη Φίνος Φιλμ. Όταν το έμαθε, έκλαψε με λυγμούς. Συνέχισε τα γυρίσματα, αλλά είχε δύσκολη εγκυμοσύνη, κουραζόταν. Στο τέλος έπαθε αιμορραγία και κινδύνεψε πάλι με αποβολή”.

Η γέννηση του Γιάννη

Ο Φίνος που τη λάτρευε, έστειλε, λένε, τη Cadillac του που τα καθίσματά της γίνονταν κρεβάτι, για να ταξιδέψει άνετα η Αλίκη στην Αθήνα. Όταν έφτασε, ο γιατρός της συνέστησε πλήρη ακινησία και πέρασε τους υπόλοιπους μήνες της εγκυμοσύνης της στο κρεβάτι. Μετά από πολλές αγωνίες, κλάματα και προσευχές, ήρθε στον κόσμο ο Γιάννης Παπαμιχαήλ». Το “θαύμα” της ζωής της ήταν ο “Γιαννάκης” της και φάνηκε μέχρι το τέλος της ζωής της. Ήταν μια μητέρα πρόσχαρη, αλλά και τόσο δοτική και τρυφερή.

TIP

Στις 4 Ιουνίου 1969 η Αλίκη φέρνει στον κόσμο τον γιο της, γύρω στις τέσσερις το απόγευμα. Η νοσοκόμα βγήκε και ανακοίνωσε στον Δημήτρη Παπαμιχαήλ πως είναι αγόρι. Εκείνος, ρώτησε ανήσυχος αν είναι και η Αλίκη και το παιδί καλά. Η νοσοκόμα τον καθησύχασε. Πήγε στο δωμάτιο, την αγκάλιασε, τη φίλησε και της χάρισε ένα ρουμπινένιο δαχτυλίδι. Είχαν συγκινηθεί και οι δύο.

EXTRA TIP

Στη φωτ. εξωφύλλου με την επιστήθια μέχρι την τελευταία της στιγμή φίλη, την αξέχαστη Τζένη Καρέζη που την ίδια περίπου περίοδο ήταν έγκυος στον Κωνσταντίνο Καζάκο – ο Κωνσταντίνος γεννήθηκε στις 25/4/1969 και στη συλλεκτική λήψη που δημοσιεύουμε ήταν αμφότερες σε ενδιαφέρουσα.