ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

21 Ιουλίου 2019 19:11

Ρομποτική Χειρουργική αρθροπλαστικών γόνατος και ισχίου ελάχιστης επεμβατικότητας MIS, με το πρωτοποριακό ρομποτικό σύστημα NAVIO

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ξεκίνησαν επεμβάσεις αρθροπλαστικής γόνατος και ισχίου ελάχιστης επεμβατικότητας με το πρωτοποριακό ρομποτικό σύστημα NAVIO της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας Smith & Nephew, από την ομάδα του κ. Αθανάσιου Κουκάκη, Ορθοπαιδικού Χειρουργού, Δ/ντού Ζ’ Ορθοπαιδικής Κλινικής Μetropolitan General Χολαργού.

Το ρομποτικό σύστημα ΝΑVIO είναι από τα πιο σύγχρονα και καινοτόμα παγκοσμίως. Έχει εισαχθεί στην κλινική πράξη ήδη από το 2014 στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στη Γαλλία, στην Ιταλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Ελλάδα είναι η 4η ευρωπαΪκή χώρα που προμηθεύτηκε αυτό το προηγμένο σύστημα που φέρει ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα των αρθροπλαστικών γόνατος και ισχίου.

Διενεργήθηκαν προσφάτως με απόλυτη επιτυχία ρομποτικές επεμβάσεις με το σύστημα NAVIO σε εξαιρετικά δύσκολες και παραμορφωμένες από αρθρίτιδα αρθρώσεις.

Το NAVIO είναι ένα καθαρόαιμο ρομποτικό σύστημα ορθοπαιδικής με αυτοματοποιημένες λειτουργίες και δεν είναι σύστημα πλοήγησης.  Θεωρείται παγκοσμίως ένα από τα πιο αξιόπιστα και καινοτόμα συστήματα. Υπερτερεί έναντι άλλων ρομποτικών συστημάτων στα εξής σημεία:

  1. Δε χρειάζεται αξονική τομογραφία προεγχειρητικά, γεγονός που μειώνει την έκθεση του ασθενούς στην ακτινοβολία
  2. Συνδυάζεται με μικρή τομή δέρματος-ελάχιστη επεμβατικότητα (MIS – minimally invasive surgery)
  3. Δίνει τη δυνατότητα προσομοίωσης της επέμβασης και της τελικής θέσης των προθέσεων πριν ακόμη αρχίσουν οι χειρουργικοί χειρισμοί
  4. Παρέχει υψηλού βαθμού ανάλυση και πληροφορίες για την τάση των συνδέσμων και την κίνηση της άρθρωσης σε όλη την έκτασή της. Με τον τρόπο αυτό ο χειρουργός ¨ζυγίζει¨ το γόνατο με την αρθροπλαστική λαμβάνοντας υπόψιν δεκάδες διαφορετικές παραμέτρους (Natural Kinematics)
  5. Δίνεται η επιλογή στο χειρουργό να χρησιμοποιήσει 6 διαφορετικούς τύπους αρθροπλαστικής αναλόγως ηλικίας και δραστηριοτήτων του ασθενούς. Υπάρχει επίσης και η επιλογή της χρησιμοποίησης του υλικού OXINUM καινοτόμου μετάλλου με χαμηλό συντελεστή τριβής.

Το ρομποτικό σύστημα NAVIO βοηθά στη γρηγορότερη αποκατάσταση και στη μείωση επιπλοκών δεδομένου ότι δε διανοίγονται οι αυλοί των οστών. Συνδυάζεται με fast track αποκατάσταση με νοσηλεία έως και μία ημέρα.

Το ρομποτικό σύστημα NAVIO έρχεται να ενσωματωθεί και να ενισχύσει την εμπειρία της ομάδας του κ. Κουκάκη που τα τελευταία χρόνια έχει επιτελέσει πάνω από 7000 αρθροπλαστικές γόνατος και ισχίου με καινοτόμες προσεγγίσεις.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

https://miskneeandhip.com