Δημήτρης Λυμπερόπουλος: Το πάθος για τον Ιππόδρομο και η Φιλιππινέζα που κληρονόμησε την περιουσία του

26 Αυγούστου 2019 16:41

>Δημήτρης Λυμπερόπουλος

Ο θάνατος του μύθου της δημοσιογραφίας προκάλεσε θλίψη στο δημοσιογραφικό κόσμο. Λίγες μόλις μέρες μετά η επιστήθια φίλη του Μετίνα Τσοπέη, αδερφή της Κορίνας Τσοπέη, παρουσιάζει μέσα από τη συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό «People», άγνωστες πτυχές από τη ζωή του γνωστού κοσμικογράφου, μιλάει για το πάθος που είχε με τον ιππόδρομο, ενώ αποκάλυψε και πού άφησε την περιουσία του.

Δημήτρης Λυμπερόπουλος

«Ανήσυχο πνεύμα, φοβερή πένα, μοναχικός άνθρωπος. Δεν παντρεύτηκε ποτέ, δεν έκανε οικογένεια. Ούτε αδέρφια είχε, καθώς ήταν μοναχοπαίδι. Κάτι μακρινούς συγγενείς μόνο σε Αυστραλία και Αμερική. Τον πρωτογνώρισα το 1964, όταν ήρθε στο σπίτι μας να πάρει μια συνέντευξη στην αδερφή μου. Έκτοτε, παραμείναμε φίλοι. Αν ο Δημήτρης δεν είχε αυτό το φοβερό πάθος, να παίζει στον ιππόδρομο, θα είχε σήμερα μεγάλη περιουσία, αλλά έχασε όλα του τα χρήματα εκεί».
«Τρία ακίνητα του έμειναν, δύο διαμερίσματα και ένα μαγαζί, τα οποία έγραψε στην κυρία από τις Φιλιππίνες που τον φρόντιζε τα τελευταία χρόνια. Της τα έκανε δώρο. Θυμάμαι χαρακτηριστικά αρκετές δεκαετίες πίσω, να του έχει δώσει χρήματα ο παραγωγός Σπύρος Σκούρας για να πάρει το αεροπλάνο και να παρευρεθεί στο γάμο της αδερφής μου στο Λος Άντζελες και ο αθεόφοβος να τα τρώει στον ιππόδρομο. “Να μην ταϊσω τα αλογάκια;” έλεγε» εξομολογείται η Μπετίνα Τσοπέη.