Φωτιά στη Ρόδο: Ο Τζέιμς Καφετζής στέλνει SOS – «Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου»

Συντάκτης: Newsroom

23 Ιουλίου 2023 11:10

Μάχη με την πύρινη λαίλαπα δίνουν εδώ και αρκετές ώρες οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Ρόδο με τη φωτιά να καίει ανεξέλεγκτα ό,τι βρεθεί στο διάβα της.

Οι χιλιάδες τουρίστες πού βρίσκονται λόγω διακοπών στο νησί των Ιπποτών αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα ξενοδοχεία τους που κινδύνευαν να τυλιχτούν στις φλόγες ενώ οι ντόπιοι μαζί με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να βοηθήσουν την κατάσταση.

Ανάμεσά τους και ο Τζέιμς Καφετζής ο οποίος από την πρώτη στιγμή που σήμανε συναγερμός βρέθηκε κοντά στους πυρόπληκτους, Έλληνες και ξένους προκειμένου να βοηθήσει.

Μάλιστα διέθεσε το σκάφος που έχει και με το οποίο οργανώνει στα ανοιχτά της Ρόδου πάρτι εν πλω προκειμένου να μεταφερθούν σώοι άνθρωποι από το ένα μέρος του νησιού στο άλλο ώστε να είναι ασφαλείς.

Όμως, τα βίντεο που ανεβάζει συνεχώς μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί των Ιπποτών. Στάχτη και αποκαΐδια παντού… Τα αυτοκίνητα πολλές φορές αναγκάζονται να περάσουν μέσα από τη φωτιά για να διασχίσουν το νησί και να βρεθούν σε ασφαλές μέρος ενώ τα κεντρικά σημεία της Ρόδου έχουν μετατραπεί σε χώρου συγκέντρωσης για τους πυρόπληκτους τουρίστες που περιμένουν οδηγίες ώστε να εξασφαλίσουν ότι δεν θα κινδυνεύσουν.

«Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου» παραδέχεται σε κάποιο από τα βίντεο που ανέβασε ο πρώην Survivor ο οποίος εκπέμπει SOS για όσα συμβαίνουν στο νησί του.