Γιώργος Λιάγκας: Το κρίσιμο ραντεβού με τον ΑΝΤ1

Συντάκτης: Newsroom

16 Νοεμβρίου 2023 08:47

Γιώργος Λιάγκας για Ζέτα Μακρυπούλια: «Η δύναμη των social σου γύρισε μπούμερανγκ, ο κόσμος σε άδειασε»

Μένει,φεύγει,πάει αλλού ή κάνει κάτι άλλο. Για τον Γιώργο Λιάγκα όλα θα ξεκαθαριστούν μετά το ραντεβού με τον ΑΝΤ1.

Σενάρια μεταγραφών συνέχεια με το όνομα του Γιώργου Λιάγκα να “παίζει” δυνατά το τελευταίο διάστημα, δεδομένου μάλιστα ότι λήγει και το συμβόλαιό του τον ερχόμενο Ιούνιο. Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής του Πρωινού, αποδείχτηκε “γερό” χαρτί στην πρωινή ζώνη και βεβαίως αυτό είναι ένα στοιχείο που του δίνει αβαντάζ, ώστε να παίζει το όνομά του σε πολλά ταμπλό στο τηλεοπτικό τοπίο της ερχόμενης σεζόν. Πού συγκλίνουν όμως και πού αποκλίνουν οι δικές του προθέσεις με των καναλιών;

Το κρίσιμο ραντεβού του Γιώργου Λιάγκα με το κανάλι

Ιδανικά η επιθυμία του Γιώργου Λιάγκα είναι, να συνεχίσει και την επόμενη χρονιά στο “Πρωινό”, ο ΑΝΤ1 όμως σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του δείχνει, παρά τα ικανοποιητικά νούμερα τηλεθέασης, ιδιαίτερα συγκρατημένος, κοιτάζοντας το εμπορικό κομμάτι της εκπομπής να μην έχει ανοδική πορεία μετά και την αποχώρηση της Φαίης Σκορδά. Στο μεταξύ σε εκκρεμότητα βρίσκονται, εδώ και καιρό και μετά την απομάκρυνση του Τζώρτζη Ποφάντη, τα ραντεβού πολλών παρουσιαστών του καναλιού για τα συμβόλαιά τους – μεταξύ αυτών και του Λιάγκα. Και παρότι η συζήτηση παραμονής του ή όχι στο “Πρωινό” προηγείται, οι πληροφορίες μιλάνε για τρεις ακόμα εναλλακτικές προτάσεις που είναι standby και που ο δημοσιογράφος με την σειρά του συνεχίζει να τις συζητάει, αν και κάποιες τις έχει ήδη απορρίψει…

 

Γιώργος Λιάγκας

Το τηλεοπτικό του μέλλον και τα σενάρια…

Το πρώτο στη σειρά σενάριο που ήθελε το κανάλι από πέρυσι για τον Γιώργο Λιάγκα, ήταν για ένα απογευματινό format ενημερωτικού μαγκαζίνο, όπως το “Live news”, που θα έπαιζε απέναντι από τον Νίκο Ευαγγελάτο. Σε αυτό μάλιστα οι πληροφορίες έλεγαν ότι έπαιξε ακόμα και το όνομα της Ζήνας Κουτσελίνη, εάν δεν ανανέωνε το συμβόλαιό της με το Star. Παρόλα αυτά ο Γιώργος Λιάγκας το απέρριψε από την πρώτη στιγμή δηλώνοντας αρνητικός για την αλλαγή ώρας.

Το δεύτερο κατά σειρά σενάριο διαδοχής που εκκρεμεί επίσης, είναι για την πρωινή ενημερωτική εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” δίπλα στην Μαρία Αναστασοπούλου. Μπορεί με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η είδηση αυτή της εσωτερικής μετακίνησης σε άλλη ζώνη του Λιάγκα να φαντάζει απίθανη, όμως στην πραγματικότητα δεν είναι. Ο Γιώργος Παπαδάκης, έχει άλλωστε εκφράσει την επιθυμία και ενδέχεται να σταματήσει από το κομμάτι της παρουσίασης και να κάνει μόνο σχολιαστικές παρεμβάσεις καθ’ όλη την διάρκεια της εκπομπής, αλλάζοντας μετά από πολλά χρόνια ολοκληρωτικά το σκηνικό.

Το τρίτο σενάριο που έχει δυο σκέλη προτάσεων για το Mega, ενδέχεται εάν ευοδωθεί, να προκαλέσει και μεγάλους κλυδωνισμούς (κρατήστε το αυτό!) προσώπων και εκπομπών είτε στο ψυχαγωγικό, είτε στο ενημερωτικό τηλεοπτικό τοπίο. Ουσιαστικά πρόκειται για δυο διαφορετικές προτάσεις, όπου και οι δυο πλευρές θα κληθούν να επιλέξουν την μια, είτε στην ψυχαγωγία, είτε στην ενημέρωση.

Η μετακίνηση αυτή άλλωστε του Γιώργου Λιάγκα από τον ΑΝΤ1 στο MEGA θεωρείται τώρα πια περισσότερο ευέλικτη, αφού από τον περασμένο Μάιο τα δυο κανάλια συνεργάζονται μεταξύ τους με κοινή εταιρεία παραγωγής με την επωνυμία “Όσκαρ” και με διευθυντή παραγωγής σε εκπομπές, τόσο του Mega όσο και του ΑΝΤ1, τον Αντώνη Μάτσο. Αυτό σημαίνει ότι από την στιγμή, που οι περισσότερες ψυχαγωγικές εκπομπές των δυο καναλιών αλλά και τα τηλεπαιχνίδια, έχουν μεταφερθεί στην κοινή εταιρεία παραγωγής, εκείνη έχει το δικαίωμα να μετακινήσει τους πάντες και τα πάντα που επιθυμεί, φυσικά κατόπιν συννενόησης μαζί τους.