Γνωστός ηθοποιός αποκαλύπτει: «Το θέατρο βάλλεται και είναι άδικο!»

4 Νοεμβρίου 2020 22:00

Σε τεντωμένο σχοινί οι ηθοποιοί μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων.

Σύμφωνα με αυτά οι θεατρικές σκηνές από την Τρίτη (3-11) και για έναν μήνα θα παραμείνουν κλειστές με τα επιδημιολογικά δεδομένα πλέον να καθορίζουν το πότε θα μπορέσουν ξανά οι ηθοποιοί να ανέβουν στο θεατρικό σανίδι και την κυβέρνηση να παίρνει αποφάσεις.

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης ξεσπά για την απόφαση να κλείσουν και πάλι τα θέατρα.

«Είναι λυπηρό ότι το θέατρο για ακόμη φορά μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία. Δυστυχώς ήμασταν οι πρώτοι που κλείσαμε και μάλλον θα είμαι και οι τελευταίοι που θα ανοίξουμε. Καταλαβαίνω ότι όλοι είμαστε σε μια πολύ δεινή θέση αλλά από εκεί και ύστερα το θέατρο και οι επαγγελματίες του χώρου αλλά και οι θεατές, απέδειξαν από το καλοκαίρι κιόλας, ότι μπορούν να ψυχαγωγηθούν, έχουν ανάγκη να ψυχαγωγηθούν, να βλέπουν τις θεατρικές παραστάσεις κάτω από τα γενικά μέτρα που έχει ορίσει το κράτος.

Από τότε που ανοίξαμε, κανένα κρούσμα δεν έχει βρεθεί σε αυτό το χώρο. Αντιθέτως, είδαμε ότι σε άλλους χώρους δεν τηρήθηκαν καν τα μέτρα και δυστυχώς αυτή τη στιγμή το θέατρο βρίσκεται σε δεινή θέση, δεν μπόρεσαν καν να κρατήσουν ούτε το 30% που ήταν μέχρι πρότινος για να μπορέσουμε να υπάρξουμε. Το θέατρο βάλλεται και νομίζω ότι είναι άδικο. Είναι λυπηρό κι ελπίζω να αντέξουμε. Εμείς οι ηθοποιοί, οι παράγωγοι…

Ξέρεις, δεν είμαστε μόνο εμείς που βρισκόμαστε πάνω στη σκηνή, είναι πολύ μεγάλο το επιτελείο των επαγγελματιών που ζουν από αυτή τη δουλειά. Νομίζω ότι το θέατρο, το σινεμά, οι μουσικές σκηνές, ειδικά αυτή τη περίοδο είναι ένας τρόπος διαφυγής από όλη αυτή την κατάσταση», είπε.