Κάνε αλλαγές τώρα για καλύτερη υγεία και αδυνάτισμα

21 Μαΐου 2019 18:00

ι αλλαγές -προς το καλύτερο- στο διατροφολόγιό μας, οι πιο light δηλαδή, που «προσφέρουν» λιγότερες τοξίνες και χοληστερίνη, βεβαίως και υδατάνθρακες, δεν ομορφαίνουν μόνο το κορμί μας. Συντελούν και στη βελτίωση της υγείας μας. Θεαματικά. Ειδικά, λοιπόν, τώρα που σιγά-σιγά αρχίζουμε και βγαίνουμε στην παραλία, χρειάζεται να τις υιοθετήσουμε. Σε ποιες αναφέρομαι; Tι ακριβώς χρειάζεται, για αρχή, να πράξετε;
Ξεκινήστε αναδιοργανώνοντας την κουζίνα σας. Οι μελέτες επιβεβαιώνουν ότι είναι πιο πιθανό να καταναλώσετε περισσότερο φαγητό όταν έχετε εύκολη πρόσβαση σε αυτό και το βλέπετε διαρκώς μπροστά σας. Προσπαθήστε, λοιπόν, να τοποθετήσετε στα ντουλάπια σας τα λιγότερο υγιεινά τρόφιμα, όπως τα μπισκότα και τα τσιπς.
Παράλληλα, τοποθετήστε το καλάθι των φρούτων σε ένα κεντρικό σημείο και βάλτε τα καρότα, τις πιπεριές και τα άλλα λαχανικά όχι στα συρτάρια, αλλά στα ράφια του ψυγείου για να τα βλέπετε καλύτερα. Κατ’ αυτούς τους τρόπους θα δείτε πως επί του πρακτέου θα αποκτήσετε πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες, που σαφώς θα σας αδυνατίσουν κιόλας.
TIP
Σε συνδυασμό με workout, θα λεπτύνετε, γιατί μπορεί από μόνη της η γυμναστική να μη σε αδυνατίζει, σε σφίγγει, όμως και με τον τρόπο της, κάνει το στομάχι να… σφίγγει, με τη σειρά του, να «κλείνε» σιγά-σιγά, προσφέροντάς σου ευκολότερα, με λιγότερες θερμίδες, την ευκταία αίσθηση του κορεσμού. Με άλλα λόγια, πεινάς λιγότερο. 

EXTRA TIP

Οι ειδικοί λένε ότι μόνο ακολουθώντας τα παραπάνω -δεν χρειάζονται πολλά- δεν πρόκειται ποτέ ξανά να αρρωστήσετε. Άλλωστε, τα ανθυγιεινά προϊόντα, να το ξέρετε, καθιστούν και τον οργανισμό μας πιο ευάλωτο σε διάφορες ασθένειες.