Κατερίνα Ντούσκα: «Θα υπάρχουν παράλληλες δράσεις, συνδέονται όμως όλες μεταξύ τους. Και ελληνικό χρώμα…»

Δημοσιεύθηκε: 5 Μαΐου 2019 20:00
Κατερίνα Ντούσκα:  "Θα υπάρχουν παράλληλες δράσεις, συνδέονται όμως όλες μεταξύ τους. Και ελληνικό χρώμα..."

Είκοσι ακριβώς χρόνια γνωρίζω τον Γιάννη Πουλόπουλο -απ’ όταν, εικοσάρηδες γράφαμε στην «Ακρόπολη», επί Κοντομηνά- και η τρέλα του με την Eurovision παραμένει ίδια και απαράλλαχτη. Δεν θα μπορούσα, λοιπόν, να μη σας μεταφέρω μέσω του site, τη συνέντευξη της Ελληνίδας εκπροσώπου στην Eurovision Κατερίνας Ντούσκα.

Παρακαλώ, απολαύστε την κουβέντα της με τον Γιάννη κι ετοιμαστείτε για εκπλήξεις.

Λίγες, λοιπόν, ώρες πριν από την πρώτη της πρόβα, η φετινή μας εκπρόσωπος στον 64ο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, Κατερίνα Ντούσκα, ανοίγει τα χαρτιά της. Αποκαλύπτει τι θα κάνει στη σκηνή της Eurovision 2019 με το Better Love, περιγράφει τον χειρότερό της εφιάλτη και υπόσχεται να δώσει το 1.000% για την Ελλάδα.

Πώς θα αντιδρούσες αν έναν χρόνο πριν σου έλεγαν ότι το 2019 θα εκπροσωπούσες την Ελλάδα στη Eurovision;

 

Θα έλεγα «αποκλείεται»! Δεν είχα σκεφτεί ποτέ να πάω στη Eurovision, γι’ αυτό και απόρησα όταν με προσέγγισαν από την ΕΡΤ, γιατί δεν θεωρώ ότι είμαι η συμβατική επιλογή. Δεν φανταζόμουν ότι θα μου γινόταν πρόταση για να εκπροσωπήσω την Ελλάδα σε αυτό τον διαγωνισμό κι όταν επικοινώνησε μαζί μου ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και μου ζήτησε να συναντηθούμε, σκέφτηκα ότι μπορεί να ήθελε να μου προτείνει να συμμετάσχω σε κάποια χριστουγεννιάτικη συναυλία.

 

Πόσο καιρό σού πήρε να επεξεργαστείς την πρόταση της ΕΡΤ και να απαντήσεις θετικά;

Περίπου έναν μήνα. Η Eurovision είναι τεράστια ευθύνη, δεν είναι ένα βάρος που μπορεί να σηκώσει μόνος του ένας καλλιτέχνης. Ηθελα, λοιπόν, πριν αποδεχτώ την πρόταση να μου διασφαλίσουν ότι θα έχω τη στήριξη της ΕΡΤ, ότι θα μπορώ να έχω τη σωστή ομάδα δίπλα μου κι ότι υπάρχει ένα κοινό όραμα. Το πιο βασικό για εμένα ήταν ότι θα είχα καλλιτεχνική ελευθερία. Επειδή δεν έχει στείλει ποτέ η ΕΡΤ καλλιτέχνη από τον χώρο μου στη Eurovision, ήθελα να βεβαιωθώ ότι δεν θα μου ζητήσουν να είμαι κάτι άλλο από αυτό που είμαι.

Τι σου είπαν οι συνάδελφοί σου από τον χώρο του έντεχνου ρεπερτορίου όταν έμαθαν ότι θα πας στη Eurovision;

Όλο αυτό το διάστημα που επεξεργαζόμουν την πρόταση της ΕΡΤ άκουσα πολλές απόψεις. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και από εκπροσώπους του έντεχνου τραγουδιού και της εναλλακτικής σκηνής, κι από τη στιγμή που τους είπα ότι δεν θα αλλοιωνόταν καθόλου η εικόνα μου ήταν πολύ θετικοί. Όλο αυτό το σνομπάρισμα που υποτίθεται ότι έχουν κάποιοι καλλιτέχνες για τη Eurovision προσωπικά δεν το εισέπραξα καθόλου.

Ξέρω ότι εκτός από το «Better Love», είχες γράψει δύο ακόμα τραγούδια. Γιατί επέλεξες αυτό;

Το «Better Love» είναι ένα τραγούδι που θα μπορούσα να φανταστώ σε μια μεγάλη σκηνή. Έχει ένα βαθιά ανθρώπινο μήνυμα, που λέει ότι όλοι αξίζουμε κάτι καλύτερο στη ζωή. Ήθελα, πηγαίνοντας στη Eurovision, να πω κάτι που αφορά όλο τον κόσμο και όχι μόνο εμένα. Επιπλέον, μουσικά είναι ένα δύσκολο τραγούδι, που αναδεικνύει την έκταση της φωνής μου, τα ηχοχρώματά μου.

ΝΤΟΝ.Α.