Κατερίνα Στικούδη: Η αγαπημένη (μας) κορμάρα σού αποκαλύπτει τα μυστικά της

13 Μαΐου 2019 15:48

Αν υπήρχε τίτλος για το «απόλυτο κορμί» της ελληνικής σοουμπίζ, η Κατερίνα Στικούδη θα ήταν σίγουρα στα τρία φαβορί. Όχι τυχαία. Από παιδί και μέχρι τα 18 βρισκόταν σε μια πισίνα και κολυμπούσε. Ακόμη και σήμερα, πηγαίνει συστηματικά στο γυμναστήριο, ενώ αρκετές φορές κάνει επιπλέον διάδρομο στο σπίτι.

Στη διατροφή της δίνει μεγάλη σημασία στην ποιότητα, αποφεύγοντας τα τηγανητά, τα επεξεργασμένα και τα πολύ λιπαρά. Δεν παραλείπει ποτέ το πρωινό, λέει «ναι» στη μαύρη σοκολάτα, τις ενεργειακές μπάρες και στο πράσινο τσάι, ενώ επιλέγει κάτι ελαφρύ, όπως  φρούτα, σαλάτα ή γιαούρτι για το βράδυ.
Αναλυτικότερα, τα γεύματά της – για να την ακολουθήσεις και να κομψύνεις.
 
Πρωινό Τοστ γαλοπούλα-τυρί με χυμό ή φρουτοσαλάτα ή ομελέτα με 4 ασπράδια και 1 κρόκο ή γιαούρτι με μέλι και καρύδι
 
Δεκατιανό Ένα φρούτο και μια μπάρα δημητριακών ή κάποια σαλάτα με 2 κουταλιές του γλυκού λάδι (καρότο-λάχανο ή τομάτα-αγγούρι ή βραστά λαχανικά ή ρόκα και μαρούλι).
 
Μεσημεριανό Πρωτεΐνη (κόκκινο κρέας, κοτόπουλο, γαλοπούλα). «Αποφεύγω το ψωμί, και δεν πίνω πολύ νερό ταυτόχρονα με το γεύμα. Συνοδεύω το μεσημεριανό μου με μια από τις παραπάνω σαλάτες και φυσικά τα αγαπημένα μου μανιτάρια πλευρότους», τονίζει.  
 
Βραδινό «Αν είμαι σπίτι, θα φάω περίπου όπως και το μεσημέρι. Μια μερίδα από το φαγητό της ημέρας και μια σαλάτα. Γενικά, αποφεύγω τα τηγανητά το βράδυ. Αν είμαι έξω θα επιλέξω ένα μενού πρωτεΐνης, γιατί ακόμα κι αν φάω πολύ αργά δεν αποθηκεύεται ως λίπος στον οργανισμό».

TIP

Όπως έχει εξηγήσει παλιότερα -και ας σού φαίνεται απίστευτο-δεν είναι από τις τυχερές με τον «σούπερ» μεταβολισμό, γι’ αυτό πάντα προσέχει. Επίσης, πίνει τουλάχιστον δύο-τρία λίτρα νερό ημερησίως.