H Κρητικιά προσωπική αεροσυνοδός της βασιλικής οικογένειας της Σ. Αραβίας ζει στην απόλυτη χλιδή (φωτογραφίες)

23 Απριλίου 2019 12:00

Ζει το όνειρο της απόλυτης πολυτέλειας, του 100% λουσάτου βίου ως προσωπική αεροσυνοδός της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας. Είναι απ’ τη Σητεία της Κρήτης, χυμώδης, μελαχρινή και για πολλούς σέξι.  Η Κυριακή Κατσογρεσάκη, καλεσμένη στην Ελεονώρα Μελέτη, δήλωσε ότι έναν μήνα εργάζεται και έναν μήνα έχει ρεπό. Και μίλησε για όλα. Και για το πρωτόκολλο εχεμύθειας που την αναγκάζει να κάνει… ομερτά.

Όπως είπε ήταν η τύχη, το κρητικό της πείσμα και οι δυνατές σπουδές που την έκαναν να αναζητήσει ευκαιρίες εργασίας και αυτοπραγμάτωσης μακριά από την Ελλάδα. Ξεχώρισε από 700 υποψήφιες της αεροπορικής εταιρίας Εmirates και ξεκίνησε μια καριέρα που δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί.

Όχι μόνο άλλωστε διέθετε τα τυπικά προσόντα, αλλά ανταποκρίθηκε άριστα στα ψυχολογικά και σωματικά τεστ. Σήμερα εργάζεται στη δουλειά των ονείρων της και όπως λέει η εμπειρία είναι συναρπαστική και οι συνθήκες εργασίας άριστες. Όταν η οικογένεια είναι στη Σαουδική Αραβία, η Κυριακή μένει στο παλάτι, σ’ ένα πολυτελές σπίτι με πισίνα, γυμναστήριο και προσωπικό οδηγό. Φυσικά, λεπτομέρειες από τα ταξίδια της με τους γαλαζοαίματους δεν μπορεί να αποκαλύψει, γιατί έχει δεσμευτεί υπογράφοντας συμβόλαιο εχεμύθειας.

«Έχω υπογράψει συμβόλαιο εχεμύθειας με τη βασιλική οικογένεια και ό,τι βλέπω κι ακούω τα κρατάω για τον εαυτό μου. Απαγορεύεται να γνωρίζουμε την αραβική γλώσσα γιατί δεν θέλουν να καταλάβουμε τι λένε. Κάθε φορά μαθαίνουμε μια μέρα νωρίτερα ή τελευταία στιγμή το μέρος που θα ταξιδέψουμε με τη βασιλική οικογένεια. Είναι φορές που είναι πολύ αυστηρά τα πράγματα και μας απαγορεύουν να ανεβάσουμε φωτογραφίες στα social media και φυσικά το καταλαβαίνω αυτό», τόνισε.

Η ζωή στο παλάτι

«Όταν πηγαίνουμε στο παλάτι στη Σαουδική Αραβία και μένουμε μαζί τους, η ζωή εκεί είναι όνειρο. Υπάρχει το γυμναστήριο, η πισίνα, η σάουνα, το χαμάμ και όλα αυτά είναι μόνο για εμάς, το προσωπικό που δουλεύει για τη βασιλική οικογένεια. Υπάρχει ο χώρος που έρχονται οι Φιλιππινέζες και μας κάνουν μασάζ και μας ρωτούν: ” Τι φαγητά θέλετε να φάτε σήμερα”. Είναι καταπληκτική η ζωή μας εκεί. Εκεί μπορεί να μείνουμε μαζί τους από τρεις ημέρες μέχρι και δυο εβδομάδες, εξαρτάται το πόσο μας χρειάζονται. Οι απολαβές είναι πάρα πολύ καλές και δεν συγκρίνονται με τους μισθούς των αεροσυνοδών στην Ελλάδα» προσθέτει η Κυριακή.

Η ίδια εξήγησε ότι η στολή της είναι ένα μαύρο φόρεμα, κάτω από το γόνατο: «και όταν είναι Ραμαζάνι είναι λίγο πιο αυστηρά και γι` αυτό αφοράμε φουλάρι και σακάκι. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μού ζητούν να τους φτιάξω τσάι και συγκεκριμένο καφέ από τη Σαουδική Αραβία. Πρόσφατα στην τελευταία πτήση που είχα κάνει μαζί τους, μου είχαν πει να τους φτιάξω μουσακά και τζατζίκι γιατί τους αρέσει πολύ η ελληνική κουζίνα. Η αλήθεια είναι πως όταν μου είπαν για τη βασιλική οικογένεια αγχώθηκα λίγο γιατί είχα ακούσει ότι κάποιοι είναι πάρα πολύ αυστηροί, αλλά ευτυχώς οι δικοί μας είναι πολύ καλοί και ευγενικοί».

Το τελευταίο διάστημα η Κυριακή παρακολουθεί μαθήματα προκειμένου να γίνει πιλότος, ενώ κάνει εντατικά γυμναστική και προπονήσεις.