Λένα Παπαληγούρα και Χάρις Αλεξίου στο Φεστιβάλ του Τορόντο

Συντάκτης: Newsroom

17 Αυγούστου 2022 23:58

Προς σημαντικά, διεθνή φεστιβάλ έχει «απογειωθεί» η “Airhostess-737”, η τελευταία μικρού μήκους ταινία του Θανάση Νεοφώτιστου, σε παραγωγή της ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ Α.Ε και συμπαραγωγή COSMOTE TV και ΑΤΑΛΑΝΤΗ Α.Ε.
Έτσι, αυτό το Φθινόπωρο η ταινία θα «πετάξει» από Αθήνα προς την 47 η έκδοση του φημισμένου Βορειοαμερικανικού φεστιβάλ του Τορόντο (TIFF), το οποίο θα διεξαχθεί στην καναδική μητρόπολη, μεταξύ 8-18 Σεπτεμβρίου 2022.


Ας σημειωθεί πως η “Airhostess-737” έχει ήδη σημαντικές πτήσεις στο ενεργητικό της: μετά την πρεμιέρα στο 75 ο φεστιβάλ του Λοκάρνο, όπου η αποστολή της ταινίας είχε την ευκαιρία να γιορτάσει και να χαρεί την θερμή υποδοχή που επεφύλαξε στην ταινία το κοινό του φεστιβάλ, ακολούθησαν
δύο ακόμη σημαντικές στάσεις, στο βαλκανικό 21o Dokufest και στο ιταλικό 21o Concorto ISFF.
Σήμερα, παράλληλα με την ανακοίνωση για την συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Τορόντο, κυκλοφορεί για πρώτη φορά, το επίσημο Τρέιλερ της ταινίας!

Επίσης, εμπνευσμένο από την ταινία είναι το “Νανούρισμα της Βανίνας”, ένα νανούρισμα σε μουσική του Λευτέρη Σαμψών, στίχους του Πέτρου Βουνισέα και του Λευτέρη Σαμψών, με την ερμηνεία της Ιουλίας Καραπατάκη:

*ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑ ΤΗΣ
ΒΑΝΙΝΑΣ:  https://www.youtube.com/watch?v=CsmcSlkMNZU

Η ταινία
Στο Boeing-737, πτήση από Αθήνα προς Καβάλα, δουλεύει μία 39χρονη αεροσυνοδός, η Βανίνα. Με αφορμή τα σιδεράκια που πρόσφατα έβαλε, σε μια καθυστερημένη προσπάθεια για ένα τέλειο χαμόγελο, θα κληθεί να αναμετρηθεί με την, από πάντα, απούσα μητέρα της, το πτώμα της οποίας
βρίσκεται στο αμπάρι του αεροπλάνου.
Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Λένα Παπαληγούρα σε έναν απαιτητικό και διαφορετικό ρόλο, ενώ με τη φωνή της, σε ένα συμβολικό ρόλο, συμμετέχει η Χάρις Αλεξίου.