Μόνο εδώ: Βυθίζεται στο σκοτάδι ο Πουλόπουλος

Δημοσιεύθηκε: 01/05/2020 20:30
Μόνο εδώ: Βυθίζεται  στο σκοτάδι  ο Πουλόπουλος

Τον δικό του «Γολγοθά» ανεβαίνει ο Γιάννης Πουλόπουλος, ο οποίος λόγω σημαντικού προβλήματος που αντιμετωπίζει με τα μάτια του, έχει απομονωθεί στο σπίτι του στη Νέα Κηφισιά.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής, που μεσουρανούσε τη δεκαετία του ’60 και του ’70, έχει κλονισμένη υγεία. Πριν από μερικά χρόνια πέρασε μία περιπέτεια με την καρδιά του. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν το χειρότερο. Ο Πουλόπουλος ταλαιπωρείται από μία ασθένεια των ματιών, το γλαύκωμα, από την οποία έπασχε και ο πατέρας του. Προφανώς, την… κληρονόμησε στον γιο του.

Ο τελευταίος έχει μιλήσει στο παρελθόν για τη πάθησή του λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Επειδή ήμουν πρωτότοκος, το πήρα εγώ το γονίδιο, ενώ ο αδελφός μου δεν το έχει. Ο πατέρας μου, όταν ήμασταν πιτσιρικάδες, μας έλεγε ’να προσέχετε τα μάτια σας’. Επί δεκαοκτώ χρόνια έχω αυτό τον μπελά. Η θεραπεία είναι μακροχρόνια. Έκανα εγχείρηση με λέιζερ πριν από δέκα χρόνια, ενώ ακολούθησε και δεύτερη…».

Παρά τις δύο χειρουργικές επεμβάσεις, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά. Από το ένα μάτι πλέον δεν βλέπει καθόλου. Η νεότερη –και ιδιαίτερα δυσάρεστη- εξέλιξη έχει να κάνει με την κατάσταση στο άλλο μάτι, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει σαφώς επιδεινωθεί. Πλέον, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο 80χρονος ερμηνευτής, δεν βλέπει καθόλου καλά ούτε από αυτό.

Κατά συνέπεια, είναι πολύ δύσκολο για εκείνον να κινείται, ενώ η καθημερινότητά του γίνεται όλο και πιο απαιτητική. Παράλληλα, όπως είναι εύκολα κατανοητό, η ψυχολογία του μόνο καλή δεν είναι.

Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα ο καλλιτέχνης να έχει απομονωθεί ακόμη πιο πολύ στο σπίτι του στη Νέα Κηφισιά, βυθιζόμενος στο σκοτάδι…

Φύλακες – άγγελοι, η σύζυγος και η κόρη

Έτσι πέρασε και τις γιορτές του Πάσχα. Μοναδική συντροφιά του έχει την αφοσιωμένη σύζυγό του Μπέττυ Κοκκινάκη και τη μονάκριβη κόρη τους Άντα. Οι δύο γυναίκες βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό του και του συμπαραστέκονται όσο μπορούν.

Παράλληλα, τον στηρίζουν και σε οικονομικό επίπεδο μιας και ο Πουλόπουλος αντιμετωπίζει δυσκολίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα από τα ακίνητα στα οποία είχε επενδύσει, αποτέλεσε αντικείμενο πλειστηριασμού από Τράπεζα καθώς υπήρχαν οφειλές.

Ο λόγος για ένα οικόπεδο έκτασης 1.466 τ.μ στην Εκάλη, εντός του οποίου παλαιότερα υπήρχε διώροφο κτίσμα, το οποίο έχει κατεδαφιστεί. Η τιμή εκκίνησης ορίστηκε στα 757.218 ευρώ.

Ανήκε στον Πουλόπουλο από τη δεκαετία του ’70 και όπως αναφέρουν κάποιες πηγές, το έβαλε σε υποθήκη το 2014, όταν του χορηγήθηκε δάνειο ύψους 300.000 ευρώ. Το πήρε σε προσπάθεια να ενισχύσει την οικογενειακή επιχείρηση στην Άνοιξη, τον πολυχώρο κοινωνικών εκδηλώσεων «Ranch Ekru», ο οποίος δημιουργήθηκε το 2009. Δηλαδή, στη χειρότερη δυνατή στιγμή, μόλις άρχιζε να διαφαίνεται η οικονομική κρίση.

Επειδή ο Πουλόπουλος δεν μπορούσε να τακτοποιήσει τα χρέη του, η Τράπεζα αποφάσισε να προχωρήσει στον πλειστηριασμό του υποθηκευμένου οικοπέδου.

Δώστε σε ζωή σε αυτό που ονειρεύεστε με τα έπιπλα GAND.