Νεότερα στην αυξητική στήθους – της Dr Χριστοφορίδου Χριστίνα – Πλαστικός Χειρουργός

Δημοσιεύθηκε: 07/10/2019 08:56
Νεότερα στην αυξητική  στήθους - της Dr Χριστοφορίδου Χριστίνα - Πλαστικός Χειρουργός

Το στήθος είναι σύμβολο θηλυκότητας και μητρότητας και γι’ αυτό πρέπει οι γυναίκες να το χειρίζονται με σεβασμό.

ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Είναι σημαντικό κάθε σχετική απόφαση για την αισθητική αλλαγή του να πηγάζει αποκλειστικά και μόνο από την προσωπική ανάγκη και όχι προς ικανοποίηση οποιουδήποτε τρίτου ή του κοινωνικού περίγυρου.

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΜΑΣΤΟΥ ΜΕ ΕΝΘΕΜΑΤΑ

Η πιο δημοφιλής ίσως αισθητική επέμβαση που στοχεύει στην αύξηση του μεγέθους του μαστού και σε περιπτώσεις μικρής χαλάρωσης και την ταυτόχρονη ανόρθωση του.
Κατά την διάρκειά της τοποθετούνται ενθέματα σιλικόνης στο στήθος και συμπληρωματικά λίπος.

Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ: Η τομή έχει μήκος 3-4 εκατοστά και μπορεί να γίνει στην υπομάστια πτυχή ή γύρω από την θηλή.
Το ένθεμα της σιλικόνης τοποθετείται σε μια ειδική θήκη-κοιλότητα η οποία δημιουργείται κατά περίπτωση και απόλυτα εξατομικευμένα (custom made) πάνω ή κάτω από το μείζονα θωρακικό μυ, είτε κάτω από την περιτονία του μυός (subfascial) που είναι μια πολύ λεπτή μεμβράνη που καλύπτει το μείζονα θωρακικό μυ.
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ: Η σύγχρονη παγκόσμια τάση είναι να χρησιμοποιούμε μικρά, ελαφριά ενθέματα πάνω από τον μύ και αν είναι δυνατόν κάτω από την περιτονία και ενδεχομένως να συμπληρώνουμε με αυτομεταμόσχευση λίπους, όπου υπάρχει περίσσεια για λήψη (πχ ψωμάκια).
ΤΑ ΕΝΘΕΜΑΤΑ: Υπάρχουν διάφορες ποιότητες και ποικιλίες, λείας ή τραχείας επιφανείας, ανατομικά ή στρογγυλά, πιο ελαφρά κοκ σε μεγάλη ποικιλία μεγεθών, βάσης, διαμέτρου και προβολής. Το κόστος ποικίλλει ανάλογα με την κλινική εικόνα, τις ανάγκες, την χειρουργική τεχνική και την ποιότητα και το σχήμα των ενθεμάτων.
Η επιλογή των ενθεμάτων γίνεται κατόπιν μετρήσεων ανάλογα με τον σωματότυπο της γυναίκας που δοκιμάζει διάφορες προθέσεις στο ιατρείο και συζητάει με τον πλαστικό χειρουργό.

Σήμερα βοηθάει πάρα πολύ η 3D-εικονική προσομοίωση με την οποία μπορεί η ενδιαφερόμενη να δει τρισδιάστατα πώς θα είναι το στήθος της μετά το χειρουργείο και να αποφασίσει πιο εύκολα το μέγεθος και το σχήμα που επιθυμεί.
ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ: Γενική αναισθησία ή μέθη σε συνδυασμό με τοπική αναισθησία.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Περίπου 1-2 ώρες.
ΝΟΣΗΛΕΙΑ: Από 2-3 ώρες μετά το χειρουργείο έως και μια διανυκτέρευση στην κλινική.
ΑΝΑΡΡΩΣΗ: Για τις 2-3 πρώτες μέρες πιθανόν να υπάρξει πόνος που αντιμετωπίζεται με ήπια αναλγητικά .

Οι εκχυμώσεις και το οίδημα διαρκούν 1-3 εβδομάδες οπότε και συνιστάται αποφυγή έντονης γυμναστικής, σήκωμα βάρους, θάλασσα ή πισίνα ενώ προτείνεται χρήση ειδικού ελαστικού στηθόδεσμου, οπότε επουλώνονται και οι τομές που σβήνουν με το πέρασμα του χρόνου.


Dr Χριστοφορίδου Χριστίνα
Διακεκριμένη Πλαστικός Χειρουργός
Μέλος GMC. ISAPS, ASAPS, HESPRAS με εξειδίκευση στην προηγμένη αισθητική χειρουργική σε
Κέντρα Διεθνούς φήμης:
-Wellington Hospital του Λονδίνου
-Ινστιτούτο Πλαστικής Χειρουργικής Μελβούρνης
-Ινστιτούτο J.de Benito στη Βαρκελώνη