Ο Michael Jackson ζει ως Latoya Jackson γιατί ήταν διπολικός: Αστικός μύθος ή πραγματικότητα;

Δημοσιεύθηκε: 1 Ιουνίου 2019 20:30
Ο Michael Jackson ζει ως Latoya Jackson γιατί ήταν διπολικός: Αστικός μύθος ή πραγματικότητα;

Σε πρώτο χρόνο, ήθελε να γίνει Liz Taylor – ήταν το είδωλό του. Μετά, Diana Ross. Tελικά, ο Michael Jackson έγινε -κατά το δοκούν- λευκός, ομοίως όμως και η Latoya, η αδελφή του που τον είχε είδωλό της.

O αστικός μύθος
Μετά τις ιστορίες για παιδεραστία, επανέρχονται στην επιφάνεια και αστικοί, μύθοι προφανώς, που τον θέλουν να ζει.  Ως Latoya. Για χρόνια, αμέσως μετά την τεράστια επιτυχία των άλμπουμ του «Thriller» και «Bad» τη δεκαετία του ‘80, δεκάδες ήταν εκείνοι που πίστευαν πως η μεγαλύτερη αδερφή του δεν ήταν πραγματικό πρόσωπο. Σύμφωνα με τις φήμες, ήταν η drag εκδοχή του που κυκλοφορούσε δισκογραφικές δουλειές ως γυναίκα.

 

Η ιστορία της Latoya και το βίντεο-ερώτημα

Γεννήθηκε στις 29 Μαΐου του 1956, δηλαδή δυο χρόνια νωρίτερα από τον Michael. Ωστόσο, δεν έγινε διάσημη παρά μετά το 1980, όταν και κυκλοφόρησε τις πρώτες της σόλο δισκογραφικές δουλειές. Για την ακρίβεια, ήταν εκείνη που κατάφερε να κερδίσει πρώτη μια διάκριση στη μουσική, με το τραγούδι της «Reggae Night».  Καθώς εκείνος εξελισσόταν ως η σημαντικότερη φιγούρα της ποπ μουσικής παγκοσμίως, κυκλοφορώντας δύο άλμπουμ που συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο επιτυχημένων όλων των εποχών, οι φήμες για την ύπαρξη ή μη της Latoya ξεκίνησαν. Γρήγορα, μεγάλο μέρος των θαυμαστών αυξήθηκαν.  Και μετά άρχισε το μπέρδεμα σχετικά με το… ποιος ήταν ποιος.

 

Η κηδεία του Jackson

Σε κάθε περίπτωση, ο αστικός μύθος επανήλθε στο προσκήνιο μετά τον θάνατο του Michael Jackson και αναπαράχθηκε μάλιστα και από δημοσίευμα της The Sun. Οι υποστηρικτές του αναφέρουν πως Latoya και Michael είναι το ίδιο πρόσωπο, με τον βασιλιά της pop να αποφασίζει να «σκοτώσει» τον εαυτό του προκειμένου να ζήσει το υπόλοιπο της ζωή τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. «Ο Μichael σάς βλέπει» δήλωνε η Latoya στην κηδεία του αδερφού της, μια δήλωση που φούντωνε τις φήμες πως ο Michael ήταν ζωντανός.