Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης αποκάλυψε το υπέρογκο ποσό που πήρε για τρεις μόνο σκηνές: “Όταν μου είπαν πόσα θα πάρω πήγα να λιποθυμήσω”

29 Δεκεμβρίου 2020 10:28

Τη δική του εξομολόγηση για τα υπέρογκα ποσά που έπαιρναν οι Έλληνες ηθοποιοί έκανε ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης στην εκπομπή της ΕΡΤ Σημείο συνάντησης.

Ο ρόλος ήταν τρεις σκηνές. Το αστείο ήταν ο τρόπος που μου τηλεφώνησαν για να μου πουν για τα χρήματα. Το 1980-81 ο μέσος μηνιαίος μισθός ήταν 9,000 – 12,000 δραχμές. Μου λένε, λοιπόν, ποιο είναι το κασέ σας; Μου έφυγε το ακουστικό, δεν ήξερα καν τον όρο κασέ. Λέω δεν ξέρω, πείτε μου εσείς. Μου λένε 150,000 δραχμές είναι καλά; Πήγα να λιποθυμήσω! Λέω ναι.

Φτάνω στη Σαντορίνη -κάθισα μία εβδομάδα για 3 γυρίσματα. Μου είχαν πει ότι θα σας δώσουμε τώρα το 1/3 της αμοιβής, με το που φτάσετε θα πάρετε το άλλο 1/3 και πριν φύγετε το άλλο 1/3. Με το που θα φτάσετε να πάτε να πληρωθείτε σας παρακαλώ, μου είπαν. Εγώ λέω που να πάω, παιδί 18 χρονών… Την άλλη μέρα στο γύρισμα, με έπιασαν από το αφτί κια μου λένε γιατί δεν ήρθατε να πληρωθείτε;»,