Συγκίνησε η Ορθούλα Παπαδάκου: η εξομολόγησή της για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

23 Νοεμβρίου 2018 12:12

«Η διάγνωσή μου έγινε το 2011. Ταλαιπωρήθηκα αρκετά, πάρα πολύ. Πήρε περίπου δύο μήνες στους γιατρούς για να καταλάβουν τι έχω. Ήμουν σπίτι κι έτρωγα και ξαφνικά άρχισε να τρέμει το χέρι μου. Τότε έκανα πέντε με έξι ώρες γυμναστική την ημέρα και λέω “κάτι συνέβη”. Ύστερα είχα κάτι μουδιάσματα και πήγα στο νοσοκομείο. Όταν αισθάνθηκα τρέμουλο και μούδιασμα στα δεξιά είπα ότι κάτι δεν πάει καλά». 

Η Ορθούλα Παπαδάκου μίλησε για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε – έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας – και συγκίνησε το πανελλήνιο. Η εξομολόγησή της στην Ελεονώρα Μελέτη και μάλιστα ενώ έχει απομακρυνθεί απ’ τα κοσμικά (έχουμε να τη δούμε καιρό) ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη. Για όλους όσοι την ξέρουμε. Όχι μόνο.

Η Ορθούλα είναι ένα πλάσμα όλο ευαισθησίες. Ανθρωπίστρια. Το έχει δείξει, άλλωστε, με τη δράση της. Όλοι πιστεύαμε πως ήταν καθαρά απόφασή της ν’ απομακρυνθεί απ’ τα events που καθημερινά λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα. Και έτσι είναι. Πλην όμως, αυτό ήταν κάτι, ομολογουμένως, αναπάντεχο. Συνεχίζω, λοιπόν, με όσα είπε η Ορθούλα: «Υπήρχε φόβος και αμέσως πήγα νοσοκομείο. Εκεί δεν μπορούσαν να βρουν τι έχω. Είχαν κάνει άλλη διάγνωση, έλεγαν ότι έχω πάθει μικρά εγκεφαλικά, που δεν μπορούσα να το πιστέψω. Μπαινόβγαινα περίπου δύο μήνες στο νοσοκομείο και στο τέλος μου φέρανε ψυχολόγο. Ουσιαστικά, μου έλεγαν ότι είμαι τρελή», ολοκλήρωσε.

Ευτυχώς, τα δύσκολα πέρασαν. Να της ευχηθούμε απ’ την καρδιά μας υγεία και πάλι υγεία: είναι το Α και το Ω.