Ποιος Τούρκος ζητάει -και γιατί- 300.000 ευρώ απ’ τον Γιώργο Θεοφάνους

19 Νοεμβρίου 2018 15:30

Δύσκολα -και κουραστικά πλέον, πολύ κιόλας- τα πράγματα για τον Γιώργο Θεοφάνους, που βρίσκεται ξανά στις δικαστικές αίθουσες. «Μήλο της έριδος», η πατρότητα του γνωστού τραγουδιού «Μα δεν γίνεται». Ποιος είναι ο αντίδικος του συνθέτη; Ο Τούρκος μουσικοσυνθέτης Λεβέντ Ακ- Εγκε. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην επιφάνεια το συγκεκριμένο θέμα και, ως γνωστόν, τέτοιες υποθέσεις αργούν να τελεσιδικήσουν. Ο Τούρκος μουσικοσυνθέτης υποστηρίζει ότι η σύνθεση είναι δική του και, επ’ αυτού, διεκδικεί 300.000 ευρώ ως αποζημίωση για προσβολή των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, καθώς όπως ισχυρίζεται: «ο Γιώργος Θεοφάνους παρουσίασε χωρίς κανέναν δισταγμό και ηθική αναστολή, υπαίτια, παράνομα και αθέμιτα στο κοινό τη δική μου δημιουργία ως δική του».

Όπως, δε, αναφέρει η εφημερίδα Espresso, που έχει και το σχετικό ρεπορτάζ, η πρώτη δίκη για την πολύκροτη υπόθεση είχε γίνει το 2016 με την έδρα του Πολυμελούς Πρωτοδικείου να διατάσσει έναν χρόνο αργότερα την επανάληψη της ακροαματικής διαδικασίας , με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να βρεθούν ξανά στα δικαστήρια. Αυτή τη φορά η έκθεση πραγματογνωμοσύνης που συνέταξαν δύο καθηγητές πανεπιστημίου φαίνεται πως δικαιώνει τον Γιώργο Θεοφάνους, εξέλιξη που οδήγησε την πλευρά του Τούρκου μουσικοσυνθέτη να ζητήσει αναβολή προκειμένου να διορίσει δικό του τεχνικό σύμβουλο.

Ποιος έχει δίκιο αυτή τη φορά δεν θα φανεί στο χειροκρότημα και απ’ ό,τι φαίνεται τίποτα δεν θα λήξει άμεσα. Υπομονή να ‘χουν και… χαρά στους δικηγόρους τους. Τι να πεις… Ας νικήσει ο