«Πόλεμος» Αρβύλα – ΣΚΑΪ: Η παραίτηση, η ανακοίνωση, η απάντηση του ΣΚΑΪ και τα δικαστήρια

Δημοσιεύθηκε: 22/01/2020 18:06
«Πόλεμος» Αρβύλα – ΣΚΑΪ: Η παραίτηση, η ανακοίνωση, η απάντηση του ΣΚΑΪ και τα δικαστήρια

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η ανακοίνωση του Αντώνη Κανάκη και της ομάδας του μέσα από τις επίσημες σελίδες των εκπομπών «Ράδιο Αρβύλα» και «Βινύλιο» , ότι αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τον ΣΚΑΪ.
Η συγκεκριμένη ανακοίνωση αν και δεν έκανε σαφείς τους λόγους αυτής της απόφασης, άφηνε αιχμές κατά του τηλεοπτικού σταθμού του Φαλήρου.
«Όλον αυτόν τον καιρό, μας έχετε βομβαρδίσει με μηνύματα για το πότε θα ξεκινήσουν οι εκπομπές μας και ειλικρινά σας ευχαριστούμε από καρδιάς για το ενδιαφέρον. Σήμερα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ότι δεν θα συνεχίσουμε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Για την ώρα, επιλέγουμε να μην εισέλθουμε σε λεπτομέρειες. Θα το κάνουμε μόνο εάν το κρίνουμε απαραίτητο. Ένα αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε στην παρούσα φάση: πως τα όσα εισπράξαμε σε επίπεδο γεγονότων και συναλλακτικού ήθους από τον ΣΚΑΙ κατά τη διάρκεια της σύντομης αυτής συνεργασίας, είναι πρωτόγνωρα για εμάς στα 31 χρόνια που εργαζόμαστε στην τηλεόραση. Τα όσα δε, έχουν γραφτεί από ένα μέρος του τύπου το προηγούμενο διάστημα, σχετικά με τους λόγους που δεν έχουν ξεκινήσει οι εκπομπές μας, τα παρακολουθούμε τόσο καιρό σιωπηλοί, αφού κανένας δεν επικοινώνησε μαζί μας, αλλά προφανώς περιορίστηκαν στην όποια πληροφόρηση είχαν από την πλευρά του ΣΚΑΙ. Ενημερώνουμε πλέον πως όλα αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».
Ο ΣΚΑΪ από την πλευρά του δεν έβγαλε κάποια ανακοίνωση αλλά όπως υποστηρίζουν άνθρωποι του καναλιού, το κανάλι έχει τηρήσει στο ακέραιο όλα όσα είχαν συμφωνηθεί με τον Αντώνη Κανάκη και την ομάδα του.

Η νέα ανακοίνωση από την πλευρά του παρουσιαστή…

Ο Αντώνης Κανάκης πήρε διαζύγιο από τον ΣΚΑΪ και από ό,τι φαίνεται οι δύο πλευρές θα οδηγηθούν στις δικαστικές αίθουσες. Μετά την ανακοίνωση που έκανε ο παρουσιαστής μέσα από τα social media των εκπομπών του, με την οποία έκανε επισήμως γνωστό αυτόν τον “χωρισμό”, σήμερα ακολουθεί νέα ανακοίνωση από την δικηγόρο του Αντώνη Κανάκη, Χριστίνα Παναγουλέα.

Η ανακοίνωση, την οποία μετέδωσε Στη φωλιά των Κου Κου ο Γιάννης Πουλόπουλος, αναφέρει τα εξής:

«Επειδή η υπόθεση θα οδηγηθεί από εμάς στα δικαστήρια αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούμε να αναφερθούμε στις λεπτομέρειες που την αφορούν. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι όλα όσα διαρρέει η πλευρά του ΣΚΑΪ προς τον Τύπο, όπως αυτά αποτυπώνονται στα σχετικά δημοσιεύματα, είναι ανακριβή και παραπλανητικά. Η πραγματικότητα είναι η ακριβώς αντίστροφη. Ο ΣΚΑΪ βρίσκεται εν αδίκω. Τα υπόλοιπα θα τα κρίνουν τα αρμόδια δικαστήρια.

Η πληρεξούσια δικηγόρος

Χριστίνα Παναγουλέα».

Μετά τις δηλώσεις του Αντώνη Κανάκη για προσφυγή στη Δικαιοσύνη, ο ΣΚΑΪ εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει: «Ο ΣΚΑΪ ιστορικά σέβεται και τηρεί όλους τους όρους που διέπουν κάθε συνεργασία του. Το ίδιο έπραξε και για τις εκπομπές ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ – ΒΙΝΥΛΙΟ και τη συνεργασία του με τον κ. Κανάκη. Καθένας έχει δικαίωμα να προσφεύγει   στα Δικαστήρια. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση της ελληνικής Δικαιοσύνης».