«Παλεύει» με τον εαυτό του στo Δαφνί ο Ερρίκος Πετιλόν: Η εκ βαθέων εξομολόγησή του

Δημοσιεύθηκε: 10/07/2019 17:30
"Παλεύει" με τον εαυτό του στo Δαφνί ο Ερρίκος Πετιλόν: Η εκ βαθέων εξομολόγησή του

Ήταν -και είναι, ακόμα και τώρα που μεγάλωσε, άλλαξε απ’ τις ταλαιπωρίες και περνάει μέρες και νύχτες έγκλειστος σε ψυχιατρική κλινική, στο Δαφνί συγκεκριμένα- ένας απ’ τους πιο γοητευτικούς Έλληνες που έχει περάσει ποτέ απ’ την μικρή και την μεγάλη οθόνη. Ο λόγος για τον Ερρίκο Πετιλόν, που μίλησε για το δράμα του. Για τη «μάχη» του με τους «δαίμονές» του και για να το καταστήσουμε πιο σαφές, για τον διπολισμό του. Μια ψυχική νόσο, που δυστυχώς ταλαιπωρεί πάρα πολλούς.

Ο ίδιος παλιότερα είχε αναφερθεί στον αγώνα που έκανε για ν’ απαλλαγεί απ’ τα ναρκωτικά, φαίνεται, όμως, πως η χρόνια -και δη συστηματική- χρήση τους, του άφησαν κατάλοιπα. Ο διπολισμός, βέβαια, είναι ένα άλλο κεφάλαιο, πολύ πιο σοβαρό, γιατί, ως γνωστόν, οι ψυχικές νόσοι ποτέ δεν θεραπεύονται. Απλώς επουλώνονται.

Ο Ερρίκος, λοιπόν, τονίζει, στο Πρώτο Θέμα, επ’ αυτού:

«Ταλαιπωρούμαι αρκετά χρόνια από διπολική διαταραχή. Είναι κληρονομικό και μάλιστα οι γιατροί , μου είπαν ότι είχα χαρακτηριστικά αυτής της ψυχικής νόσου από μικρό παιδί και άργησα να το ανακαλύψω. Απέφευγα να συναντιέμαι με αγαπημένους ανθρώπους και έκανα πράγματα αυτοκαταστροφικά. Όταν τελείωσα τις ουσίες , έκανα πισωγυρίσματα ψάχνοντας μια ισορροπία στη ζωή μου. Μετά , όμως όταν πάθαινα κρίσεις διπολικής διαταραχής , το μυαλό μου πήγαινε αμέσως στις ουσίες. Ακολουθώ φαρμακευτική αγωγή , παράλληλα με συνεδρίες. Μου αρέσει να βοηθάω κόσμο που πάσχει από αυτή την ψυχική νόσο και για αυτό το λόγο αποφάσισα να ακολουθήσω τη θεραπευτική συμβουλευτική». 

ΤIP

Ο Ερρίκος Πετιλόν έχει διαπρέψει ως μοντέλο, μετά, ωστόσο, από το τέλος της θητείας του στον χώρο, ασχολήθηκε με την ηθοποιία.

Δώστε σε ζωή σε αυτό που ονειρεύεστε με τα έπιπλα GAND.