Ο Roger Waters τη «λέει» στη Ντούσκα που κατεβαίνει στην Eurovision (φωτογραφία+βίντεο)

Δημοσιεύθηκε: 24/04/2019 23:55

Aπό την Ελλάδα με… αγάπη! Τη δική της απάντηση στον Roger Waters των Pink Floyd που ζητάει μποϊκοτάζ της Eurovision 2019 έδωσε η Κατερίνα Ντούσκα. H oποία Κατερίνα, ως γνωστόν, θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον φετινό ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, στο Ισραήλ.

Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγες μέρες. Όταν σε βίντεο προς την Κατερίνα Ντούσκα, ο ένας και μοναδικός -αναμφίβολα- Roger Waters κάλεσε την Κατερίνα να αποσυρθεί από την διοργάνωση της Eurovision 2019 : «Κατερίνα, το να πας εκεί στο Ισραήλ θα ήταν ένα μεγάλο λάθος νομίζω. Είσαι εσύ;»

Η απάντησή της

«Σαν μουσικός θεωρώ ότι ο σκοπός της τέχνης είναι να ενώνει τον κόσμο, όχι να τον διχάζει και γι’ αυτό δεν πρέπει να λογοκρίνεται η μουσική», απαντά στον Waters η Κατερίνα Ντούσκα σχετικά με το μποϊκοτάζ στη φετινή Eurovision.

Συγκεκριμένα, σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Antivirus, η Κατερίνα Ντούσκα τονίζει πως η Eurovision είναι μια ευκαιρία για εξομάλυνση των διαφορών μεταξύ των λαών, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή της στην στάση που έχει αποφασίσει να τηρήσει ο Roger Waters.

ΤΙP

O Waters είναι ένας από τους γνωστότερους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο διεθνές κίνημα BDS και στον αγώνα των Παλαιστινίων για Ανθρώπινα Δικαιώματα. Μάλιστα, τον περασμένο Μάρτιο είχε απευθυνθεί στους 42 φιναλίστ της Eurovision, καλώντας τους να μην συμμετάσχουν στην φετινή διοργάνωση και να γίνουν «ο ένας ή η μία» (are you the ONE), που θα αποσυρθεί από τον διαγωνισμό.

ΕΧΤRΑ ΤΙP

Όσο για τη μέχρι τώρα θέση της Ελλάδας στα στοιχήματα, μέχρι στιγμής είναι στις δέκα δημοφιλέστερες. Ίδωμεν, γιατί όλα αλλάζουν γρήγορα σε αυτό το μουσικό «στόρι». Εδώ να προσθέσουμε ότι στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ολλανδία με 12 βαθμούς, δεύτερη η Ελβετία, τρίτη η Ιταλία, τέταρτη η Κύπρος με την Τάμτα (μας)!

View this post on Instagram

‘Better Love’ out tomorrow. ⚔️ Who’s ready? #betterlove #katerineduska #esc2019 #Eurovision2019 #eurovision #daretodream #telaviv Photography/ Creative Direction @efi_gousi

A post shared by Katerine Duska (@katerineduska) on