Σκάνδαλο 961 εκατ. ευρώ, στίγμα για την αυτοκρατορία Swarovski! H καταδίκη που συνέτριψε τη χρυσή κληρονόμο

9 Δεκεμβρίου 2020 09:20

Ένα μεγάλο στίγμα θαμπώνει πια τη λάμψη της αυτοκρατορίας Swarovski. Για την ακρίβεια, τη ζωή της χρυσής κληρονόμου της που βλέπει τον σύζυγό της να πηγαίνει φυλακή κατηγορούμενος για διαφθορά.

H Φιόνα Σβαρόφσκι, γνωστή κοσμική της Αυστρίας, είναι συντετριμμένη από την καταδίκη του άνδρα της σε οκτώ χρόνια φυλάκιση, καθώς βρέθηκε ένοχος σε μία από τις μεγαλύτερες δίκες διαφθοράς στην ιστορία της χώρας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας Καρλ Χάινζ Γκράσερ κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία με πάνω από 9.000.000 ευρώ προκειμένου να δώσει κρίσιμες πληροφορίες στον αγοραστή που τελικά πλειοδότησε για την αγορά κρατικών διαμερισμάτων το 2004, αντί 961.000.000 ευρώ.

Η δίκη, που κράτησε τρία χρόνια, δεν είναι το πρώτο πλήγμα για την οικογένεια Σβαρόφσκι. Η εταιρία, που ιδρύθηκε πριν από 125 χρόνια, ανακοίνωσε πρόσφατα την απόλυση 6.000 εργαζομένων και το κλείσιμο 3.000 μπουτίκ. Η δίκη, ωστόσο, παραμένει το σημαντικότερο πλήγμα για το κύρος της οικογένειας, αφού σε αυτήν ενεπλάκη και η ηλικιωμένη μητέρα της 55χρονης Φιόνα, η Μαρίνα Γκιόρι Λότα, που έχει το δεύτερο μεγαλύτερο μερίδιο στην εταιρία (γι’ αυτό και το σκάνδαλο ονομάστηκε «Τα λεφτά της πεθεράς»).

Η Μαρίνα φερόταν να δίνει στον Γκράσερ χρήματα για ξέπλυμα. Αυτή αρνήθηκε ότι συνέβαινε κάτι τέτοιο και η κόρη της Φιόνα υποστήριξε ότι ο σύζυγός της συχνά κάλυπτε τα έξοδα για ψώνια που έκανε η πεθερά του και αυτή απλώς του τα έδινε μετά σε ρευστό.