Σοφία Τσίπα για την απόλυσή της από τον ΣΚΑΪ: «Είναι από τις πιο άδικες στην ιστορία της τηλεόρασης»

Δημοσιεύθηκε: 27 Φεβρουαρίου 2020 11:37
Σοφία Τσίπα για την απόλυσή της από τον ΣΚΑΪ: «Είναι από τις πιο άδικες στην ιστορία της τηλεόρασης»

Η δημοσιογράφος Σοφία Τσίπα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό People μιλάει για πρώτη φορά ανοιχτά για την απόλυσή της από τον ΣΚΑΪ.
Η Σοφία Τσίπα έκανε τα πρώτα της τηλεοπτικά βήματα στον ΣΚΑΪ και είχε την ευκαιρία να μάθει τις αρχές του ρεπορτάζ δίπλα σε έμπειρους δημοσιογράφους. Η ίδια βρέθηκε σύντομα σε ρόλο κεντρικής παρουσιάστριας παίρνοντας τα ηνία της δικής της εκπομπής, στην οποία φιλοξένησε αξιόλογους και «δύσκολους» καλεσμένους. Η τηλεοπτική της πορεία στον ΣΚΑΪ, μια πορεία δέκα χρόνων, έληξε ωστόσο τον Ιανουάριο του 2019, καθώς τόσο η ίδια όσο και αρκετοί συνάδελφοί της απομακρύνθηκαν από τον σταθμό του Φαλήρου.
«Περιμέναμε την καθιερωμένη σύσκεψη, που περιέργως είχε καθυστερήσει. Από το πρωί μέσα στην αίθουσα σύνταξης χτυπούσαν τα σταθερά τηλέφωνα και πολύ γρήγορα διαπίστωσα μια ανεξήγητη κινητικότητα συναδέλφων, οι οποίοι κατέβαιναν στο λογιστήριο. Σε κάποιους ανακοίνωναν την απόλυσή τους από το κανάλι και σε κάποιους άλλους αύξηση αποδοχών. Επικρατούσε σύγχυση, αναρωτιόμασταν ποιος θα είναι ο επόμενος στη λίστα, ώσπου χτύπησε και το δικό μου τηλέφωνο. Εκείνη την ημέρα ο ΣΚΑΪ απέλυσε 12 εργαζόμενους, μέσα στους οποίους ήμουν κι εγώ. Δούλεψα σκληρά και αφοσιωμένα για τον ΣΚΑΪ. Ωστόσο οφείλω να αναγνωρίσω ότι έδωσα πολλά, αλλά πήρα και πολλά. Μου δόθηκαν ευκαιρίες και έδωσα τη δική μου μάχη για να τις εκμεταλλευτώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θεωρώ, όμως, ότι μετά από τόσο σκληρή δουλειά, η απόλυσή μου είναι μια από τις πιο άδικες απολύσεις στην ιστορία της τηλεόρασης», αναφέρει χαρακτηριστικά η Σοφία Τσίπα για την απόλυσή της.
Στην ερώτηση αν υπήρξε κάποια εξήγηση από τους ιθύνοντες η Σοφία Τσίπα απαντάει: «Απολύτως καμία. Ήταν η εποχή που ο ΣΚΑΪ προσπαθούσε να αλλάξει την ταυτότητά του. Αποφάσισε να εμπλουτίσει το πρόγραμμά του στον άξονα της ψυχαγωγίας, ζητώντας μου να ενταχθώ στα reality shows. Εξ αρχής ήμουν αντίθετη σε αυτό, διότι ένιωθα πως δεν μου ταίριαζε και ήξερα ότι δεν θα μπορούσα να αποδώσω τα δέοντα. Η κατάληξη ήταν προδιαγεγραμμένη, αλλά φοβόμουν να τολμήσω πρώτη την έξοδο. Όταν πια αποχώρησα, χαιρέτησα τους πάντες. Έναν έναν. Από τα στελέχη μέχρι τον τελευταίο κλητήρα. Έφυγα με χαμόγελο παρά την αβεβαιότητα της επόμενης ημέρας. Ποτέ δεν ήμουν drama queen και πασχίζω να κρατώ μακριά από εμένα ό,τι εμπεριέχει αρνητισμό ή μιζέρια».