Στέφανος Βούρος: Ο γιος του Γιάννη Βούρου που γεννήθηκε χωρίς δάχτυλα, σαρώνει στο Tik Tok!

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

18 Μαρτίου 2023 10:16

Ο μεγαλύτερος γιος του Γιάννη Βούρου, Στέφανος, έχει γίνει δημοφιλής μέσα από το Tik Tok και περνά ξεχωριστά μηνύματα, χωρίς ίχνος κόμπλεξ για το γεγονός ότι δεν έχει δάχτυλα.

Ο Στέφανος Βούρος, ο μεγαλύτερος γιος του Γιάννη Βούρου και της Νταίζης Σεμπεκοπούλου, είναι κειμενογράφος και ξεχωρίζει στο Tik Tok.

Γεννήθηκε χωρίς δάχτυλα τόσο στα άνω όσο και στα κάτω άκρα ωστόσο αυτό δεν τον εμποδίζει να κάνει όλα όσα αγαπά και ονειρεύεται, ζώντας απολύτως φυσιολογική ζωή.

Μάλιστα, κάνει ακόμη και χιούμορ. «Δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλ… oh wait», αναφέρει στο προφίλ του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Tik Tok.

@stefvour #stitch with @konilo κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις σε αυτή τη ζωή #tiktokgreece #fy #stefvour ♬ original sound – Stefanos Vouros

Ο Στέφανος Βούρος γεννήθηκε χωρίς δάχτυλα τόσο στα άνω, όσο και στα κάτω άκρα. Αυτό, ωστόσο, δε στάθηκε ποτέ εμπόδιο στο να κάνει όλα όσα αγαπά και ονειρεύεται, ζώντας μια απολύτως φυσιολογική ζωή.

Ο Γιάννης Βούρος είχε πει παλαιότερα στο MEGA για τον γιο του: «Όταν φέραμε στον κόσμο τον Στέφανο, μία εφημερίδα έγραφε ότι ‘Ο Γιάννης Βούρος έφερε στον κόσμο ένα τερατόμορφο πλάσμα’.

Πήρα λοιπόν τον Στέφανο και τον πήγα στα γραφεία της συγκεκριμένης εφημερίδας. Ο Στέφανος ήταν ένα κουκλί, ένας ξανθός άγγελος. Τον πήρα από το χέρι λοιπόν, βρήκα αυτούς που έγραψαν το δημοσίευμα και τους είπα ‘Αυτό είναι το τερατόμορφο πλάσμα που λέγατε’.

@stefvour I did not expect that 😂 #stefvour #tiktokgreece #fy #ai ♬ オリジナル楽曲 – ローカルカンピオーネ🗾👑

Είχε καταλάβει από νωρίς τη διαφορετικότητά του καθώς οι γονείς του τού είχαν εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει. Η αναπηρία του δεν αποτέλεσε εμπόδιο στις φιλικές ή στις ερωτικές σχέσεις.

«Δεν είχα ποτέ πρόβλημα να προσεγγίσω γυναίκες που μου άρεσαν, ωστόσο καμία δεν μου είπε ότι με απορρίπτει λόγω δαχτύλων. Από μικρός ήθελα οικογένεια αλλά πρέπει πρώτα να βρω μια κοπέλα» είχε δηλώσει στην εκπομπή «Mega Καλημέρα».

@stefvour Replying to @justbetterthanyouxd ελπίζω να σου έλυσα την απορία #stefvour #tiktokgreece #fy #disability ♬ original sound – Stefanos Vouros

Και πρόσθεσε: «Σε καμία περίπτωση δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου να γίνει στόχος λύπησης. Είναι αυτό που λέμε, ότι όπως συμπεριφέρεσαι στον εαυτό σου, έτσι θα σου συμπεριφέρονται και οι άλλοι.

Από τη στιγμή που αισθάνομαι ως ίσος προς ίσο, ο άλλος το εκλαμβάνει και μου φέρεται αντίστοιχα. Πάντα είχα φίλους και πάντα με τις κοπέλες τα πήγαινα ιδιαίτερα καλά. Δεν έχω κανένα παράπονο!».

@stefvour Όχι πείτε μου αν έχω άδικο… #stefvour #fy #tiktokgreece ♬ Am I Wrong – Nico & Vinz

Ως κειμενογράφος συνεργάζεται με δύο διαφημιστικές εταιρείες.

Σπούδασε στην Ελλάδα, έκανε μεταπτυχιακό στο Εδιμβούργο. Κατάφερε να ανελιχθεί επαγγελματικά αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσει το ποσοστό αναπηρίας του.

Έχει δημιουργήσει τον Σ.Κ.Ε.Π (Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους), έναν σύνδεσμο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με σκοπό την εξοικείωση με την εικόνα της αναπηρίας, μέσω της ευαισθητοποίησης και συνειδητοποίησης των μαθητών γενικής εκπαίδευσης, την αλλαγή νοοτροπίας του γενικού πληθυσμού, ταυτόχρονα με τη δημιουργία αντανακλαστικών και αντιλήψεων κοινωνικής ευθύνης, αλλά και τη κοινωνικοποίηση των νέων με αναπηρίες.

@stefvour You can’t wait until life isn’t hard anymore, before you decide to be happy #stefvour #tiktokgreece #fy ♬ Surrender – Natalie Taylor

Τα βίντεο που δημοσιεύει στο Tik Tok συγκεντρώνουν χιλιάδες views.

«Μέσα από το TikTok προσπαθώ να βοηθάω άτομα με αναπηρία, το ξεκίνησα μέσα στην καραντίνα αρχικά για πλάκα» είχε πει στην εκπομπή «Mega Καλημέρα».