Τεό Νιάρχος: Ο εργένης της οικογένειας

21 Ιανουαρίου 2020 15:18

Νιάρχος

Το σαββατοκύριακο όλα τα βλέμματα στράφηκαν στο Σεν Μόριτζ και τον γάμο του Σταύρου Νιάρχου και της Ντάσα Ζούκοβα. Φυσικά, από τον γάμο της δεκαετίας δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα αδέλφια του, Ευγενία, Ηλέκτρα και Τεό Νιάρχος.
Μπορεί γαμπρός και νύφη να τράβηξαν τα βλέμματα, ωστόσο, δεν ήταν οι μόνοι που βρέθηκαν στο επίκεντρο. Μπορεί ο Σταύρος και η Ευγενία Νιάρχος να είναι πιο γνωστοί στο ευρύ κοινό, ωστόσο, ο μικρότερος αδελφός τους Τεό Νιάρχος χαράζει τη δική του πορεία.

View this post on Instagram

1964

A post shared by Venyx By Eugenie Niarchos (@venyxworld) on

Ποιος είναι ο Τεό Νιάρχος;
Ο Τεό Νιάρχος, το τρίτο παιδί από τον γάμο του Φίλιππου Νιάρχου και της Βικτόρια Γκίνες, γεννήθηκε στη Νότια Γαλλία. Μετακόμισε στη Χαβάη όταν ήταν 9 ετών, όπου και λάτρεψε το σερφ. Η αγάπη του για τα κύματα και τη σανίδα είναι πολύ μεγάλη και το ταλέντο του τον κάνει να ξεχωρίζει. Στα 18 του συνεργάζεται με την RVCA και πληρώνεται για να κάνει σερφ! Ωστόσο, ο Τεό Νιάρχος δεν αγαπά μόνο το σερφ, αλλά λατρεύει και την Τέχνη. «Μερικές από τις πρώτες αναμνήσεις μου είναι η Μπιενάλε της Βενετίας και να πηγαίνω σε μουσεία», λέει όπως σημειώνει σε παλιότερο δημοσίευμά του το Interview. «Στην εφηβεία μου, ωστόσο, τα πάντα ήταν το σερφ. Ημουν τόσο αποκομμένος από την Τέχνη όσο ζούσα στο Μάουι. Δεν πήγαινα σε μουσεία ή σε οίκους δημοπρασιών όταν ήμουν 16. Έκανα σερφ», θυμάται.

View this post on Instagram

Happy Bday to my sweet Theo ? @theoniarchos – I love you soooooo much ❤️⚡️❤️ wish I was with you to celebrate …

A post shared by Venyx By Eugenie Niarchos (@venyxworld) on

Τεό Νιάρχος, ένας νεαρός γκαλερίστας
Χρόνια μετά, το 2015, ο Τεό Νιάρχος αγοράζει ένα ολόκληρο κτίριο στον 6817 της λεωφόρου Melrose και μία από τις πρώτες του κινήσεις είναι να αγοράσει την πινακίδα στην οροφή. Οταν το έκανε, προμόταρε το δικό του pop art μήνυμα που δημιούργησαν καλλιτέχνες όπως ο Daniel Pflumm και ο Steve Bishop. Την ίδια χρονιά, όπως αναφέρει το Interview, απέκτησε ένα ακόμη χώρο, μια κοντινή κάβα ποτών. «Ηθελα αυτός ο χώρος να είναι κατάλληλος για πρότζεκτ που δεν έχουν σύνορα. Τον βρήκα μόλις τέλειωσα το κολέγιο και τον άνοιξα σχεδόν αμέσως. Το βλέπω σαν να είναι το γραφείο μου, ενώ υπάρχει και μια αίθουσα προβολών κάτω», είχε πει.
Ενώ πολλοί από τους καλλιτέχνες που φιλοξένησε ήταν φίλοι του ή στα πρώτα τους βήματα, ο Τεό Νιάρχος συνεργάζεται και με καθιερωμένα ονόματα όπως ο Olivier Mosset, ο οποίος θα παρουσιάσει μια σειρά από νέους πίνακες στις αρχές του 2018.
Η αγάπη του Τεό Νιάρχου για την Τέχνη δεν είναι διόλου τυχαία. Ο πατέρας του, Φίλιππος Νιάρχος, είναι συλλέκτης μοναδικών έργων τέχνης, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται οι αυτοπροσωπογραφίες του Πάμπλο Πικάσο και του Βικέντιου βαν Γκογκ. Στην κατοχή του βρίσκεται επίσης και η «Shot Red Μerylin» του Αντι Γουόρχολ.