Τεράστια κέρδη για τη Walt Disney το 2018

11 Δεκεμβρίου 2018 18:37

Με τις ταινίες κινουμένων σχεδίων, τους υπερήρωες της Marvel και τη σειρά «Πόλεμος των Άστρων», τα κινηματογραφικό στούντιο της Walt Disney γνώρισαν μια ακόμη σπουδαία χρονιά το 2018, αποκομίζοντας για δεύτερο συνεχή χρόνο περισσότερα από επτά δισεκατομμύρια δολάρια από τους κινηματογράφους σε όλο τον κόσμο.

«Είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία ενός κινηματογραφικού στούντιο που ξεπέρασε το όριο των 7 δισεκ. δολαρίων, μετά το ρεκόρ που είχε σημειώσει η Disney το 2016 με 7,6 δισεκ. έσοδα», ανακοίνωσε η εταιρία που εδρεύει στην Καλιφόρνια. «Τα έσοδα για τα στούντιο Disney από τις πωλήσεις εισιτηρίων διεθνώς, υπολογίζονταν στα 4,069 δισεκ. δολάρια στις 9 Δεκεμβρίου, κάτι που συνιστά τη δεύτερη καλύτερη χρονιά μας και την τρίτη καλύτερη στην ιστορία του κινηματογραφικού τομέα».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η νέα αυτή επιτυχία αναμένεται να προσλάβει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις τις τελευταίες ημέρες του 2018 χάρη στην προβολή στις αίθουσες, στις 19 Δεκεμβρίου, της πολυαναμενόμενης ταινίας «Η επιστροφή της Μέρι Πόπινς», 54 χρόνια μετά αυτήν στην οποία πρωταγωνίστησε η Τζούλι ‘Αντριους.

«Μέχρι σήμερα, τέσσερις από τις οκτώ καλύτερες ταινίες που προβλήθηκαν φέτος βγήκαν από τα στούντιο Walt Disney, εκ των οποίων δυο είναι στην κορυφή των πιο πετυχημένων ταινιών», σύμφωνα με την εταιρία.

Πρόκειται για την «Avengers: Infinity War» («Εκδικητές: Ο πόλεμος της αιωνιότητας», 2 δισεκ. δολάρια ΗΠΑ), παραγωγής της θυγατρικής Marvel και «Black Panther» («Μαύρος Πάνθηρας», 1,35 δισεκ. δολάρια).