Τι άφησε η Κική Δημουλά στη Δανάη Μπάρκα;

Δημοσιεύθηκε: 25/02/2020 12:18
Τι άφησε η Κική Δημουλά στη Δανάη Μπάρκα;

Η πολυβραβευμένη ποιήτρια και ακαδημαϊκός Κική Δημουλά άφησε το απόγευμα του Σαββάτου την τελευταία της πνοή σε ηλικία 89 ετών, σκορπίζοντας θλίψη τόσο στον πνευματικό και πολιτικό κόσμο, όσο και στην ελληνική κοινωνία, αφού άφησε το υλικό της αποτύπωμα στα γράμματα. Μάλιστα τα social media έχουν κατακλυστεί από μηνύματα καλλιτεχνών και θαυμαστών που αποχαιρετούν τη Κική Δημουλά με φωτογραφίες και στίχους από τα ποιήματά της. Το ίδιο έκανε και η Δανάη Μπάρκα, την οποία η Κική Δημουλά είχε σαν εγγονή της.

View this post on Instagram

Δεν ξέρω αν κλαίω περισσότερο από θλίψη που έφυγες ή αν κλαίω από χαρά που σε είχα στην ζωή μου 🖤 «Διατίθεται ἀπόγνωσις εἰς ἀρίστην κατάστασιν, καὶ εὐρύχωρον ἀδιέξοδον. Σὲ τιμὲς εὐκαιρίας. Ἀνεκμετάλλευτον καὶ εὔκαρπον ἔδαφος πωλεῖται ἐλλείψει τύχης καὶ διαθέσεως. Καὶ χρόνος ἀμεταχείριστος ἐντελῶς. Πληροφορίαι: Ἀδιέξοδον» Κική μας ♥️

A post shared by 𝑫𝒂𝒏𝒂𝒊 𝑩𝒂𝒓𝒌𝒂 🌻 (@danai_barka) on

Η Βίκυ Σταυροπούλου, βαθιά λυπημένη κι εκείνη, ανέβασε και στο Instagram μια φωτογραφία με την αγαπημένη της Κική Δημουλά, την οποία θεωρούσε μέλος της οικογένειάς της. Όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η σπουδαία ποιήτρια άφησε ως κληρονομιά τα τελευταία της ποιήματα στην κόρη της Βίκυς Σταυροπούλου, Δανάη.

View this post on Instagram

Φαίνετ’ απ´τη ζωή μου ζωή πέρασε κάποτε. ……………………………

A post shared by Βικυ Σταυροπουλου (@vickystavropoulouofficial) on