ΤΟΝΟΣΗ ΧΕΙΛΙΩΝ ΜΕ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

Δημοσιεύθηκε: 14/05/2019 00:32
ΤΟΝΟΣΗ ΧΕΙΛΙΩΝ ΜΕ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

ΤΟΝΟΣΗ ΧΕΙΛΙΩΝ ΜΕ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

Η αύξηση όγκου και τόνισμα στο περίγραμμα με τη χρήση διαφόρων υλικών πλήρωσης (Fillers) των χειλιών είναι μια από τις πιο “hot” και ολοένα και πιο συχνά ζητούμενες κοσμητικές παρεμβάσεις στο πρόσωπο. Τα καλοσχηματισμένα και “γεμάτα” χείλη μπορούν να προσδώσουν ένα πιο θελκτικό χαμόγελο και μια πιο νεανική και ελκυστική εμφάνιση.

Τα “γεμάτα” και καλοσχηματισμένα χείλη μπορούν να προσδώσουν μια πιο ελκυστική ή νεανική εμφάνιση. Το να γίνουν τα χείλη απλά “μεγαλύτερα”, δεν προσφέρει συνήθως το επιθυμητό αποτέλεσμα. Απαιτείται αύξηση όγκου (volumizing) σε συνδυασμό με ενίσχυση του φυσικού περιγράμματος των χειλιών (vermilion outline) και διαχείριση της περιστοματικής περιοχής (γωνίες στόματος, φίλτρο και κάθετες ρυτίδες άνω χείλους) για την επίτευξη ενός πραγματικά ελκυστικού και κυρίως φυσικού αποτελέσματος. Η όλη διαδικασία γίνεται με τη χρήση τοπικού αναισθητικού, ώστε να είναι τελείως ανώδυνη, και δε διαρκεί περισσότερο από μερικά λεπτά.

Οι κάθετες ρυτίδες των χειλιών ενοχλούν σημαντικά τις γυναίκες, ειδικά όταν είναι αρκετά βαθιές ώστε να «χρωματίζονται» από το κραγιόν (γραμμές κραγιον, lipstick lines). Η αισθητική διόρθωση των γραμμών αυτών είναι αρκετά απαιτητική και απαιτεί συχνά συνδυασμό ενίσχυσης των χειλιών (volumizing και outline) με ενέσιμο υαλουρονικό (filler) και Botox.

ΛΙΦΤ ΑΝΩ ΧΕΙΛΟΥΣ (SUBNASAL LIP LIFT)

Η ανόρθωση του άνω χείλους, αν και άγνωστη, ενδεχομένως, σε πολλούς ασθενείς, είναι μια από τις πιο συχνές αισθητικές παρεμβάσεις στα χείλη στις Η.Π.Α. Με το πέρασμα του χρόνου, τα χείλη γίνονται πιο μακριά και χάνουν τη φυσική τους κυρτότητα, με αποτέλεσμα να καλύπτουν μεγαλύτερο μέρος των άνω δοντιών στο χαμόγελο και την ομιλία, εικόνα “χαμόγελου ασθενούς με μασέλα” (“denture smile”).

H ανόρθωση του άνω χείλους συνίσταται στην αφαίρεση της περίσσειας δέρματος του άνω χείλους, με μια μικρή τομή ακριβώς κάτω από τη μύτη και αποσκοπεί στο να επαναφέρει στο χείλος στο ιδανικό μήκος, με μια φυσική προς τα άνω κυρτότητα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα χείλη να δείχνουν πιο νεανικά και “γεμάτα”, χωρίς να απαιτείται επανάληψη της διαδικασίας, όπως συμβαίνει με την αύξηση του όγκου των χειλιών με τη χρήση fillers (μόνιμο αποτέλεσμα). Η τομή κάτω από τη μύτη θα είναι πρακτικά δυσδιάκριτη μετά από περίπου 3 μήνες.

ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ (Lip Plasty)

Η μη χειρουργική ρινοπλαστική (“Liquid Rhinoplasty”) είναι μια γρήγορη και ανώδυνη διαδικασία βελτίωσης της εμφάνισης της μύτης με έγχυση υαλουρονικού οξέος. Αποτελεί εξαιρετική λύση για όσους επιθυμούν να διορθώσουν εύκολα και γρήγορα, μικρές ασυμμετρίες κατά μήκος της γέφυρας της μύτης ή να κάνουν τη μύτη τους να φαίνεται πιο ίσια. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα. Η μέθοδος μπορεί να συνδυαστεί με Botox για την εξάλειψη των ρυτίδων στα πλάγια της μύτης (“bunny lines”).

Όπως και να το δεις… είναι INNOSTAT