Αποκλειστικό: Η έπαυλη του τέως βασιλιά είναι εντυπωσιακή και πολυτελής

23 Ιουνίου 2020 18:30

Τις πόρτες της πολυτελούς βίλας του στο Πόρτο Χέλι άνοιξε ο βασιλιάς Κωνσταντίνος και πλέον όλοι μπορούν να θαυμάσουν τους εντυπωσιακούς εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους που διαθέτει.

Σε αυτό το «παλάτι» ο τέως βασιλιάς γιόρτασε πριν από λίγες ημέρες, συγκεκριμένα στις 2 Ιουνίου, τα 80ά γενέθλιά του μαζί με μέλη της οικογένειάς του. Είναι, επίσης, το σπίτι όπου κάθε χρόνο περνάει μέρος των διακοπών του, ενώ σε αυτό έχει κατά καιρούς φιλοξενήσει «γαλαζοαίματους» της Ευρώπης, όπως τη βασιλική οικογένεια της Δανίας και μεγάλες προσωπικότητες του παγκόσμιου τζετ – σετ.

Ο Κωνσταντίνος αγόρασε την έπαυλη στις 5 Νοεμβρίου 2014 στην τιμή έκπληξη των πέντε εκατ. ευρώ, τη στιγμή που η αξία της ήταν τουλάχιστον διπλάσια! Προηγούμενος ιδιοκτήτης της ήταν ο Λιβανέζος επιχειρηματίας Μαρκ Σούρσοκ, θετός γιου του πρίγκιπα Σαντρουντίν Αγά Χαν.

Αραβική αρχιτεκτονική, μάρμαρο και πέτρα

Το στοιχείο που κάνει το οίκημα να διαφέρει από τα υπόλοιπα στον Άγιο Αιμιλιανό, είναι η αραβική αρχιτεκτονική του. Στα δάπεδα δεσπόζει το μάρμαρο και στους εξωτερικούς τοίχους η πέτρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάποια σημεία έχουν τοποθετηθεί χειροποίητα πλακάκια από το Μαρόκο.

Στον εξωτερικό χώρο ξεχωρίζει ο κήπος, ο οποίος έχει σχεδιαστεί από αρχιτέκτονα τοπίου. Περιλαμβάνει σιντριβάνια και ρυάκια με ειδικό φωτισμό καθώς και εντυπωσιακή πισίνα τριάντα μέτρων μπροστά από το σπίτι και λίγα μέτρα από το γαλάζιο της θάλασσας.

Η βίλα διαθέτει και πριβέ παραλία. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της είχε τοποθετήσει και κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης στην άκρη του οικοπέδου, με κάμερες που ανιχνεύουν κάθε κίνηση ακόμα και σε αυτήν.

Το ακίνητο, τέλος, έχει δώδεκα κρεβατοκάμαρες μαζί με αυτές του μόνιμου προσωπικού, το οποίο απαρτίζεται από τρία άτομα.

Η ξεχωριστή σχέση του με την Τατιάνα Μπλάτνικ

Ξεχωριστή είναι η σχέση που έχει αναπτύξει ο Κωνσταντίνος με την Τατιάνα Μπλάτνικ.

Ο τέως βασιλιάς και η σύζυγος του πρίγκιπα Νικολάου γνωρίζονται εδώ και περίπου δεκαεπτά χρόνια όταν η τελευταία μπήκε στη ζωή του γιου του. Το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε το 2009 και το επόμενο έτος ακολούθησε ο λαμπερός γάμος τους στις Σπέτσες.

Όλο αυτό το διάστημα, ο Κωνσταντίνος και η Μπλάτνικ διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις. Ανάμεσά τους υπάρχει σεβασμός και αλληλοεκτίμηση. Εκείνη θαυμάζει τον πεθερό της για τη σοφία του και τη στοργή που της έχει δείξει, ενώ ο τέως βασιλιάς βλέπει σε εκείνη την αφοσίωση στον γιο του όπως και την έντονη φιλανθρωπική δράση που έχει αναπτύξει και δεν κρύβει τον θαυμασμό του.

Δεν θεωρείται, φυσικά, τυχαίο ότι το ζευγάρι των πριγκίπων έχει απαθανατιστεί σε πολλές δημόσιες εμφανίσεις τους να συνοδεύουν τον Κωνσταντίνο και την Άννα Μαρία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από λίγες ημέρες, η 39χρονη καλλονή από τη Βενεζουέλα, έγραψε ένα ιδιαίτερα κολακευτικό σχόλιο για τον Κωνσταντίνο στην προσωπική της σελίδα στο Instagram, με αφορμή τα 80ά γενέθλιά του (στις 2 Ιουνίου).

«Καθυστερημένα χαρούμενα 80α γενέθλια στον σοφό, χαρωπό και στοργικό πεθερό μου. Είμαι ευγνώμων που περάσαμε τη μέρα μαζί σου, στο σπίτι, για να γιορτάσουμε τη ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μπλάτνικ, η οποία συνόδεψε αυτήν την τρυφερή ανάρτηση με κοινή τους φωτογραφία.