Αποκλειστικό! Αλλάζει ο Σκορπιός

1 Μαρτίου 2020 08:40

Ριμπολόβλεφ

Εντατικές είναι οι εργασίες που γίνονται το τελευταίο διάστημα στον Σκορπιό προκειμένου το θρυλικό νησί να καταστεί ένα από τα πλέον δημοφιλή τουριστικά θέρετρα για τους πλούσιους και διάσημους του πλανήτη.

Αυτός είναι άλλωστε, ο στόχος που έχει θέσει ο ιδιοκτήτης του επίγειου παραδείσου του Ιονίου, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ. Ο Ρώσος μεγιστάνας, στην κατοχή του οποίου έχει περάσει το «καταφύγιο» του Αριστοτέλη Ωνάση από το 2012, θέλει να βάλει τη δική του «σφραγίδα» στον Σκορπιό και προσδοκά να τον δει άμεσα όπως ακριβώς οραματίζεται. Για τον λόγο αυτό έχει επενδύσει 120 εκατομμύρια ευρώ!

Το νησί θα αλλάξει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Βάσει των πλάνων που έχουν καταρτιστεί, στα ήδη υπάρχοντα κτίσματα θα γίνουν εργασίες συντήρησης ή και επέκτασης. Επιπλέον, θα χτιστεί από μηδενική βάση το κύριο κτιριακό συγκρότημα με επτά vip σουίτες και δώδεκα επαύλεις. Στο σύνολό τους, τα κτίσματα θα διαθέτουν 48 κλίνες.

Το συγκρότημα θα περιλαμβάνει επίσης πισίνες, τεχνητή λίμνη, σπα, αίθουσα προβολών, καθιστικά, αθλητικές εγκαταστάσεις, δεξαμενές ομβρίων υδάτων καθώς και παιδότοπους.

Οι στενοί συνεργάτες του Ρώσου κροίσου καθιστούν σαφές ότι στον Σκορπιό θα κυριαρχούν οι νέες τεχνολογίες, ενώ θα τοποθετηθούν νέα ενεργειακά συστήματα.

 

Ένα εκατομμύριο την εβδομάδα!

 

Στόχος του Ριμπολόβλεφ είναι το πολυτελές resort που θα κατασκευαστεί, να χρησιμοποιηθεί σε πρώτη φάση για την οικογένειά του και τους φίλους της. Ωστόσο, αργότερα τα πολυτελή δωμάτια θα διατίθεται προς ενοικίαση. Φυσικά, το τίμημα θα είναι εξαιρετικά υψηλό. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μάλιστα, είναι πολύ πιθανό το κόστος διαμονής για μόλις μία εβδομάδα να αγγίζει το ιλιγγιώδες ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ!

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, μόνο άνθρωποι με τεράστια οικονομική επιφάνεια θα είναι σε θέση να επισκεφτούν τον Σκορπιό. Ο Ριμπολόβλεφ είναι βέβαιος ότι πολλοί κροίσοι από όλον τον κόσμο θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και θα διαθέσουν τα χρήματα που απαιτούνται προκειμένου να απολαύσουν κάποιες ημέρες σε έναν τόπο με πλούσια ιστορία (με την… αύρα του Ωνάση, της Μαρίας Κάλλας και της Τζάκι Κέννεντυ) και σε ένα ονειρεμένο περιβάλλον.

Όλα αυτά, βέβαια, θα φανούν στο μέλλον. Στη δεδομένη χρονική στιγμή, από το λιμάνι μέχρι την πλευρά που θα χτιστεί το βασικό κτιριακό συγκρότημα και τα στενά δρομάκια, τα έργα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

 

Ανάπτυξη τουρισμού

Υπενθυμίζεται πως τα έργα στο όμορφο νησί του Ιονίου άρχισαν πέρυσι αφού πρώτα εγκρίθηκε το επενδυτικό σχέδιο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υποβλήθηκαν ενστάσεις από καμία πλευρά. Άλλωστε, το πλάνο του Ριμπολόβλεφ θα έχει ουσιαστική επίδραση στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Το φιλόδοξο project αναμένεται να ωφελήσει οικονομικά και τον δήμο του Μεγανησίου, στον οποίο υπάγεται ο Σκορπιός. Επίσης και η Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων θα κερδίσει από το μεγαλεπήβολο επενδυτικό πλάνο, καθώς θα έρθουν κεφάλαια στην περιοχή και θα προκύψουν θέσεις εργασίας. Πολλοί ελπίζουν ότι ο Σκορπιός θα αποκτήσει και πάλι κάτι από την παλαιά του λάμψη και ότι η ευρύτερη περιοχή θα δει οφέλη.

Έτσι, τον περσινό Ιούλιο υπεγράφη το Προεδρικό Διάταγμα για το ΕΣΧΑΣΕ (Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης της Στρατηγικής Επένδυσης) για τις επενδύσεις σε όλα τα τμήματα και τις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος που πρόκειται να κατασκευαστούν τα επόμενα χρόνια.

Οι παρεμβάσεις στο νησί έχουν ήδη αρχίσει καθώς υλοποιούνται εργασίες στις υποδομές ώστε να ολοκληρωθεί πρώτα η προετοιμασία κατασκευής των νέων κτιρίων και επισκευής αυτών που υφίστανται. Μεταξύ άλλων, το βάρος έχει πέσει στην ενίσχυση των δρόμων, στη σωστή διαρρύθμιση των σημείων εκσκαφής και στην άρτια οργάνωση της υλικοτεχνικής υποστήριξης των υλικών.

Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα

Η νέα ζωή της Εκατερίνα Ριμπολόβλεφα στην Ουρουγουάη

Πολύ μακριά από την αγαπημένη της Ευρώπη -και τον Σκορπιό- ζει εδώ και αρκετό καιρό η Εκατερίνα Ριμπολόβλεφα, η οποία έχει γίνει μόνιμη κάτοικος Ουρουγουάης.

Η κόρη του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ έχει αφοσιωθεί στον σύζυγο της Χουάν Σαρτορί και τα δυο τους παιδιά Σάσα και Τζούλια. Το ζευγάρι γνωρίστηκε στη Λωζάνη της Ελβετίας την εποχή που εκείνος λάμβανε το δεύτερο πτυχίο του από τη σχολή Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου HEC Lausanne. Ο γάμος τους τελέστηκε το 2015 στον Σκορπιό.

Ο Σαρτορί ασχολείται με την πολιτική και στα 39 του χρόνια θεωρείται ως ένας από τους πλέον ελπιδοφόρους εκπροσώπους της νέας γενιάς. Η σύζυγός του τον έχει στηρίξει από την πρώτη στιγμή εγκαταλείποντας τη ζωή της στο πριγκιπάτο του Μονακό. Μάλιστα, την εποχή εκείνη δημοσίευμα του περιοδικού «Forbes» ανέφερε ότι ο Ριμπολόβλεφ απογοητεύτηκε από την απόφαση της πρωτότοκης κόρης του με συνέπεια να χαλάσει η σχέση του με τον γαμπρό του, στον οποίο διεμήνυσε ότι δεν επρόκειτο να στηρίξει οικονομικά την πολιτική καμπάνια του.

Στηρίζει τον σύζυγό της

Όπως και να έχει, η Ριμπολόβλεφα όχι μόνο δεν έφερε αντίρρηση στις επιθυμίες του αγαπημένου της αλλά αντίθετα αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά στις υποθέσεις του. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει αναλάβει στις δημόσιες σχέσεις του καθώς και τις πολιτικές του καμπάνιες, ενώ το μεγάλο της όνειρο είναι να τον καμαρώσει στην ηγεσία του συντηρητικού Εθνικού Κόμματος.

Η πορεία που εκείνος διαγράφει, αφήνει πράγματι πολλές υποσχέσεις για λαμπρό μέλλον. Μάλιστα, η πρώτη του δοκιμασία στην πολιτική κονίστρα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αφού παρά τη σφοδρή –και ενίοτε πέραν των ορίων- κριτική των αντιπάλων του, ο Σαρτορί κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις εκλογές των εκλεκτόρων που έλαβαν χώρα στις 30 Ιουνίου 2018.

Εντύπωση, τέλος, προκαλεί το γεγονός ότι η άλλοτε άτακτη Ριμπολόβλεφα έχει φτάσει στο σημείο να απαρνηθεί το επίθετό της στα κοινωνικά δίκτυα αφού πλέον εμφανίζεται σε αυτά ως Εκατερίνα Σαρτορί. Το μόνο που κράτησε από την παλιά της ζωή η 30χρονη επιχειρηματίας, είναι η μεγάλη αγάπη της για τα άλογα όπως και για την ιππασία, την οποία προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει στα δύο παιδιά της.