Έγιναν τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης του Νικόλαου και όλη του η οικογένεια ήταν δίπλα του

10 Οκτωβρίου 2019 15:02

Νικόλαος

Την φωτογραφική του έκθεση με τίτλο Aegean Desert εγκαινίασε προχθές στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης ο Πρίγκιπας Νικόλαος.
Έχοντας μελετήσει τους παραλληλισμούς ανάμεσα στην έρημο του Κατάρ και το Αιγαίο Πέλαγος, ο Πρίγκιπας Νικόλαος δημιούργησε δύο βιωματικές εγκαταστάσεις στην Αθήνα και στην Ντόχα όπου παρουσιάζει εικόνες από την έρημο του Κατάρ δίπλα σε φωτογραφίες του Αιγαίου Πελάγους.
Ο ίδιος απαθανάτισε την έρημο του Κατάρ όταν ήταν καλεσμένος στην Α.Ε. Σεΐχα Αλ-Μαγιάσαμπιντ Χαμάντ Αλ-Θάνι, μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της τέχνης παγκοσμίως.
Στην Αθήνα, οι φωτογραφίες θα φιλοξενηθούν σε μια σκηνή Βεδουίνων (bait al shaar) η οποία θα δημιουργηθεί ειδικά για την έκθεση στην αυλή του Μουσείου Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης.
Παράλληλα στην Ντόχα, οι φωτογραφίες θα παρουσιαστούν σε έναν παραδοσιακό αιγαιοπελαγίτικο ανεμόμυλο που θα κατασκευαστεί στο πολιτιστικό ίδρυμα Katara.

Νικόλαος
Δίπλα του σε αυτή την σημαντική για εκείνον βραδιά, ήταν η σύζυγός του Τατιάνα Μπλάτνικ αλλά και οι γονείς του, Κωνσταντίνος και Άννα Μαρία και η αδελφή του, Θεοδώρα.
Μάλιστα μετά τα εγκαίνια η τέως βασιλική οικογένεια συνέχισε την έξοδό της στην Αθήνα και δείπνησαν σε γνωστό κοσμικό bar restaurant του κέντρου.