Η Αντζελίνα Τζολί ετοιμάζει παιδική εκπομπή για τα fake news

31 Ιανουαρίου 2020 16:56

Τζολί

Με στόχο να ενισχύσει την κριτική σκέψη των νέων ανθρώπων η Αντζελίνα Τζολί, αφού ανέλαβε ρόλο συντάκτριας στο «Time», τώρα ετοιμάζει ενημερωτική εκπομπή για παιδιά στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC. Στην πραγματικότητα, όπως και οι περισσότεροι απασχολούμενοι σε δημοσιογραφικούς οργανισμούς, φαίνεται να ανησυχεί για την έλλειψη βασικών γνώσεων του κοινού όσον αφορά τον εγγραμματισμό στα Μέσα. Και ελπίζει να το διορθώσει με τηλεοπτικό πρόγραμμα για παιδιά και εφήβους.
Σύμφωνα με το «Variety», η Αντζελίνα Τζολί έχει αναλάβει την εκτελεστική παραγωγή του BBC My World, για να βοηθήσει τα παιδιά να διακρίνουν το πραγματικό και το ψεύτικο -και τελικά να αποφασίζουν τα ίδια για σημαντικά θέματα.
«Ως γονέας, χαίρομαι που μπορώ να υποστηρίξω ένα πρόγραμμα που έχει στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν περισσότερα για τις ζωές άλλων νέων σε όλο τον κόσμο και να συνδεθούν μεταξύ τους» διευκρίνισε η Αμερικανίδα ηθοποιός και σκηνοθέτης σε δήλωσή της.
«Ελπίζω ότι θα βοηθήσει τα παιδιά να βρουν τις πληροφορίες και τα εργαλεία που χρειάζονται για να επιλέγουν θέματα που τους ενδιαφέρουν, αντλώντας στοιχεία από το τηλεοπτικό δίκτυο BBC World Service, από χιλιάδες δημοσιογράφους σε διαφορετικές γλώσσες απ’ όλο τον κόσμο».