Τζένη Καρέζη-Ζάχος Χατζηφωτίου: Η συλλεκτική φωτογραφία από το ζευγάρι που άφησε εποχή

13 Απριλίου 2019 19:00

Έχει χυθεί πολύ μελάνι για τον έρωτα της θρυλικής Τζένης Καρέζη και του Ζάχου Χατζηφωτίου. Προτού βεβαίως γνωρίσει τον άντρα της ζωής, Κώστα Καζάκο, ζούσε στον παράδεισο με τον μεγαλύτερο bon viveur-ever- της Ελλάδας.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1961 και ξαναβρίσκονται το 1962. Μετά μάλιστα από μόλις 4 μήνες σχέσης, αποφάσισαν να παντρευτούν. Ακόμα και αν ο γάμος τους κράτησε τέσσερα χρόνια μόλις, ήταν θυελλώδης. Ακόμα και σήμερα, ο Ζάχος Χατζηφωτίου, κάθεται αναπαυτικά στην πολυθρόνα του, με τη μεταξωτή του robe de chambre και τα χαρακτηριστικά του γυαλιά και μιλάει μόνο με τα καλύτερο λόγια για τη “Τζένη Τζένη” όλης της Ελλάδας.

Η σχέση και ο γάμος

Γνωρίστηκαν το 1961 στο Λονδίνο σε κοινό φιλικό σπίτι, όταν εκείνη είχε επισκεφτεί το Λονδίνο. Εκείνος, έμενε στο Παρίσι. Ξανασυναντηθηκαν την Πρωτοχρονιά του ’62 και ξεκίνησε το love story τους. Στις 7 Μαΐου του 1962 γίνεται ο γάμος στο εκκλησάκι της Αγίας Φιλοθέης. Μετά, η δεξίωση στο ξενοδοχείο Auberge στην Βαρυμπομπη με καλεσμένη όλη την κοσμική Αθήνα. Εκτός της Αλικης Βουγιουκλάκη, όμως. Ήταν η περίοδος του μεγάλου ανταγωνισμού μεταξύ τους. Όπως την είχαν επιβάλει τα στούντιο. Στην πραγματικότητα, ως γνωστόν, ήταν αχώριστες, αυτό όμως έγινε αργότερα.

Γιατί χώρισαν

Η κοινή ζωή της ηθοποιού με τον κοσμοπολίτη σύζυγό της ήταν γεμάτη από κοσμικές συγκεντρώσεις και ταξίδια. Όμως τα διαφορετικά τους ωράρια με πολυωρα γυρίσματα και θέατρο για την Τζένη και η ενασχόληση του συζύγου με τα καράβια και την ναυτιλία, τους απομακρύνουν. Έτσι, μετά από τέσσερα χρόνια αποφασίζουν να χωρίσουν.

Η συλλεκτική φωτογραφία

Ο δημοσιογράφος  και συλλέκτης Άρης Λουπάσης δημοσιεύει στο instagram την ιστορική φωτογραφία της Τζένης στη δεξίωση του γάνου τους με τον γαμπρό Ζάχο Χατζηφωτίου και τον Έλληνα μεγιστάνα Σταύρο Νιάρχο ο οποίος ήταν καλεσμένος τους.

Μια φωτογραφία σπάνια, απ’ αυτές που αξίζει να έχουν όσοι ασχολούνται με τέτοια θέμα στο αρχείο τους. Δείτε την.

NTON.A.