Λεωνίδας Κακούρης: Ο Δούκας είναι κόντρα ρόλος, εγώ είμαι διαφορετική προσωπικότητα

5 Μαρτίου 2020 16:06

Δούκας

Ο Λεωνίδας Κακούρης είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους και αξιόλογους ηθοποιούς της γενιάς του. Εδώ και μερικούς μήνες έχει… εισβάλει στα σπίτια των τηλεθεατών μέσα από το ρόλο του στις «Άγριες Μέλισσες» ως Δούκας Σεβαστός. Ο ηθοποιός σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε για την επιτυχία που σημειώνει η σειρά καθώς και για το πόσο ο χαρακτήρας του ταιριάζει με αυτόν του Δούκα.
«Ο Δούκας είναι εντελώς κόντρα ρόλος σε σχέση με τη δική μου προσωπικότητα. Είμαι ένας εντελώς διαφορετικός χαρακτήρας από τον Δούκα. Προκειμένου να βρω και να ανακαλύψω τις ποιότητές του, ανέτρεξα σε αυτό που έχουμε όλοι. Στις μνήμες και στις αναμνήσεις. Έφερα στο μυαλό μου κάποιους ανθρώπους που, εκείνη την εποχή, ήταν ιδιαίτερα σκληροί γιατί ήταν και η εποχή ιδιαίτερα σκληρή. Δεν επέτρεπε να έχεις κάτι άλλο πέρα από το να καταφέρεις να επιβιώσεις την επόμενη ημέρα, οπότε υπήρξαν πολλοί άνθρωποι με κακοποιημένη παιδική ηλικία όπως και ο Δούκας με αποτέλεσμα αυτή η κακοποίηση να μεταφέρεται και στα δικά του παιδιά. Θεωρώντας ότι τα παιδιά του είναι κτήματά του και προέκταση του εγώ του. Εγώ δεν έχω καμία τέτοια προσδοκία. Η σχέση με τα παιδιά και την οικογένειά μου δεν έχει καμία σχέση με τον Δούκα. Αυτό που με συνδέει με τον Δούκα είναι τα υποκριτικά μου μπαγκάζια, οι υποκριτικές μου αποσκευές, οι ρόλοι που έχω παίξει στο θέατρο και οι άνθρωποι που έχω μελετήσει σε βάθος», είπε ο Λεωνίδας Κακούρης αναφερόμενος στον ρόλο του.
Ο Λεωνίδας Κακούρης όσον αφορά τα παιδιά του και την σχέση του μαζί τους είπε: «Η σχέση μου με τα παιδιά μου έχει χτιστεί από την αρχή. Από την πρώτη στιγμή που είδα το ποδαράκι της κόρης μου να σηκώνεται από το λεκανάκι μέσα στο νοσοκομείο, όταν ήρθε σπίτι, που καθόμασταν και κοιτάγαμε με τη γυναίκα μου αυτό το πλάσμα και δεν ξέραμε πώς να το πιάσουμε, πώς να το αγγίξουμε και πώς να το βάλουμε να κοιμηθεί. Αυτή η σχέση χτίστηκε σιγά σιγά και νομίζω ότι χτίστηκε καλά. Τα πρώτα 7 χρόνια που είχε γεννηθεί η Ηλιάνα, είχα επιλέξει να κάνω λίγες θεατρικές παραστάσεις, να κάνω περισσότερες εκφωνήσεις, σπικάζ και ντοκιμαντέρ, όπου είχα μια πιο σταθερή πηγή εισοδήματος. Τον υπόλοιπο χρόνο φρόντιζα να περνάω χρόνο με την οικογένεια. Είναι αυτή η τεράστια ευκαιρία που έχουν οι γονείς να κάνουν μία επανεκκίνηση του εαυτού τους, μέσα από το ίδιο το μεγάλωμα των παιδιών τους. Εμένα με βοήθησε πάρα πολύ αυτό, ακόμη και να γιατρέψω κάποιες πληγές ή κάποιες τρύπες που έβρισκε χώρο και έμπαινε το κρύο. Λειτούργησε ιαματικά στην ψυχή μου».
Μάλιστα, μίλησε και για τον θάνατο της αδερφής του, αλλά και για τον θάνατο του πατέρα του.
«Εγώ ήμουν 13 ετών, η αδερφή μου ήταν 9 ετών όταν πέθανε. Ήταν πολύ μικρούλα και δεν είχαμε και πάρα πολύ καιρό που είχαμε ενωθεί. Συνειδητοποιώ ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Η αλήθεια είναι ότι υπήρξε αυτή η δυσκολία αντικειμενικά. Έφερα και ένα χρέος κατόπιν, γιατί ο πατέρας μου σκοτώθηκε με ένα ταξί που δούλευε και είχε το μισό. Άθελά του άφησε το χρέος. Πλήρωσε πολύ πιο άσχημα το γεγονός ότι δεν φορούσε ζώνη. Γιατί αν φορούσε ζώνη… Τριάντα χρόνια πριν, όμως, φορούσε κανένας Έλληνας ζώνη;».