Οι απίστευτοι κανόνες της βασίλισσας Ελισάβετ

21 Δεκεμβρίου 2019 20:30

Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες και αυτό αποδικνύεται από τους κανόνες του Μπάκινχαμ. Το να είσαι μέλος της βασιλικής οικογένειας για πολλού είναι άπιαστο όνειρο και προφανέστατα έχει αμέτρητα καλά. Έχει όμως και πολλές παραξενιές.  Το πρωτόκολλο ορίζει περίεργα πράγματα, περίεργους κανόνες με βάση, πάντα, την βασίλισσα Ελισάβετ. Μεταξύ αυτών η απαγόρευση κατανάλωσης οστρακοειδών, ελάχιστες στιγμές τρυφερότητας μεταξύ των ζευγαριών (Κέιτ Μίντλετον και πρίγκιπας Γουίλιαμ σπάνια αγγίζουν ο ένας τον άλλον ή δείχνουν την αγάπη τους δημόσια, σε αντίθεση με την Μέγκαν Μαρκλ και τον πρίγκιπα Χάρι), δεν υπογράφουν αυτόγραφα και φυσικά το γεγονός πως δεν επιτρέπεται να εμφανιστούν δημόσια με… φόρμες.

Ένας περίεργος κανόνας: Κανείς δεν πάει για ύπνο πριν την βασίλισσα Ελισάβετ

Αυτοί είναι μερικοί από τους κανόνες του βασιλικού πρωτοκόλλου που λίγο πολύ είναι γνωστοί. Ωστόσο, ένας κανόνας μοιάζει πολύ περίεργος και ακατανόητος εν μέρει: Κανείς δεν επιτρέπεται να πάει για ύπνο – συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα Φίλιππου- προτού η βασίλισσα Ελισάβετ αποσυρθεί στα ιδιαίτερα διαμερίσματά της. Προφανώς αναφέρονται σε οικογενειακές συνάξεις και οικογενειακές διακοπές που κάνουν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας μαζί με την βασίλισσα Ελισάβετ. Και το κακό είναι ότι… σύμφωνα με πληροφορίες, η βασίλισσα είναι σχετικά νυχτόβιος τύπος. Η Ζαρίφ Χάρντι, καθηγήτρια στην Αυστραλιανή Σχολή Εθιμοτυπίας, ανέφερε πως η 93χρονη βασίλισσα συνηθίζει να πηγαίνει για ύπνο λίγο πριν ή λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Και σύμφωνα με τον πρώην ιδιωτικό γραμματέα της βασίλισσας, Σερ Γουίλιαμ Χέσελτιν θεωρείται προσβολή να πάει κανείς στο κρεβάτι του πριν από την βασίλισσα Ελισάβετ: «Κανείς δεν βρίσκει σωστό να πάει για ύπνο πριν από την Αυτού Μεγαλειότητα» αποκάλυψε σε συνέντευξη για το βιβλίο « The Royals in Australia».

Ποια παραβίαζε τον κανόνα της βασίλισσας Ελισάβετ;

Φυσικά, δεν είναι όλοι φαν αυτού του κανόνα εκτός από μία γενναία ψυχή: Σύμφωνα με τον Σερ Γουίλιαμ, η πριγκίπισσας Νταϊάνα δυσκολευόταν πραγματικά να μείνει ξάγρυπνη μέχρι να πάει για ύπνο η βασίλισσα Ελισάβετ. «Για την Νταϊάνα, τα μακρά βασιλικά βράδια ήταν αγωνιώδη. Περνούσαν πάνω από μία ώρα καθισμένοι όλοι στο σαλόνι συζητώντας» είπε. «Αλλά η Νταϊάνα που δεν το άντεχε κάτι τέτοιο, ζητούσε συχνά συγνώμη και πήγαινε για ύπνο, κάτι που θεωρούνταν αγένεια, το να πάει κάποιος για ύπνο πριν από την βασίλισσα Ελισάβετ».

Πηγή: iefimerida