Πατρίτσια Περιστέρη: «Να καθαρίσει η μαυρίλα γιατί πήγε πολύ»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

5 Ιουνίου 2022 18:10

Η Πατρίτσια Περιστέρη ζει εδώ και τρία χρόνια στο Μεξικό όπου μετακόμισε για χάρη του συντρόφου της, του αρχιτέκτονα και καλλιτέχνη Μάρκο Κόχαμπ.

H ηθοποιός Πατρίτσια Περιστέρη, η οποία έγινε ευρύτερα γνωστή από τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στη σειρά του ΜΕGA «Χαρά αγνοείται», έχει εγκαταλείψει τον χώρο.

Η ίδια εξήγησε τον λόγο μέσα από μία συγκλονιστική ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, η οποία έγινε την περίοδο των καταγγελιών του #Metoo.

Όπως ανέφερε, η απόφασή της είχε σχέση με κακές συμπεριφορές που αντιμετώπισε και τις οποίες δεν ήταν σε θέση να διαχειριστεί.

Στην ανάρτησή της η Περιστέρη τόνισε: «Ως εδώ. Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε όλο αυτό με τις καταγγελίες και με τους ανθρώπους που επιτέλους μιλούν, δεν μπορώ να σταματήσω να το σκέφτομαι, να αναρωτιέμαι και να ταυτίζομαι αλλά και να πονάω.

Να σκέφτομαι τη μαυρίλα και το σκοτάδι του χώρου που έχω υπάρξει και έχω αγαπήσει και εγώ με τη σειρά μου, έχω υπάρξει επίσης θύμα με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο και που επιτέλους μπορώ να πω και να παραδεχτώ πως αυτός είναι ο λόγος που απομακρύνθηκα από τον χώρο της υποκριτικής.

Αυτή η έπαρση των ανθρώπων που κατέχουν την εξουσία και που σε θέλουν ένα πιόνι που θα σε κάνουν ό,τι θέλουν ακριβώς επειδή είναι ‘ανώτεροι’. Εγώ δεν είχα τη δύναμη να το διαχειριστώ και όταν κάτι δεν μου ταιριάζει στο μέσα μου, το αφήνω.

Προσωπικά δεν είμαι σε θέση να μιλήσω γι’ αυτό, γιατί κουβαλώ συναισθήματα που ακόμα πρέπει να τα λύσω με το μέσα μου. Όμως, χαίρομαι που ο χώρος κάνει την επανάστασή του και βάζει τα όριά του.

Να καθαρίσει η μαυρίλα γιατί πήγε πολύ. Ακόμη το μυαλό μου δεν μπορεί να καταλάβει και να διανοηθεί τη συνείδηση αυτών των τεράτων που αμαυρώνουν τα όνειρα του κάθε παιδιού… αλλά όχι μόνο παιδιού, του κάθε ανθρώπου που έρχεται αντιμέτωπος με την κακοποίηση για χάρη των ονείρων του. Ως εδώ. Τέλος».