Σαρλίζ Θερόν: Προσφέρει 1 εκατομμύριο δολάρια στη μάχη κατά του COVID-19

Δημοσιεύθηκε: 28 Απριλίου 2020 12:00
Σαρλίζ Θερόν: Προσφέρει 1 εκατομμύριο δολάρια στη μάχη κατά του COVID-19

Η Σαρλίζ Θερόν ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει ένα εκατομμύριο δολάρια σε δράσεις ενίσχυσης όσων πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού, με το ποσό των 500.000 δολαρίων να διοχετεύεται σε καμπάνια για την καταπολέμηση της βίας που βασίζεται στο φύλο.
Μέσω Instagram, η 44χρονη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός κοινοποίησε λεπτομέρειες της εκστρατείας «Together For Her» που υλοποιείται σε συνεργασία με την οργάνωση που έχει ιδρύσει, The Charlize Theron Africa Outreach Project.
«Στη διάρκεια αυτής της παγκόσμιας, άνευ προηγουμένου κρίσης, μας ζητούν να παραμείνουμε στην ασφάλεια των σπιτιών μας. Τι γίνεται όμως αν τα σπίτια μας δεν είναι ασφαλή; Για εκατομμύρια γυναίκες και παιδιά σε όλο τον κόσμο, η απομόνωση με τον δυνάστη τους μπορεί να είναι επικίνδυνη. Γι αυτό σε υποστήριξη του παγκόσμιου αγώνα ενάντια στην ενδοοικογενειακή βία κατά τη διάρκεια της κρίσης # covid19, η @ctaop και εγώ ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την CARE και το Entertainment Industry Foundation στην καμπάνια #TogetherForHer» αναφέρει η ίδια.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η ίδια τάσσεται κατά της ενδοοικογενειακής βίας. Την έζησε μάλιστα και η ίδια μεγαλώνοντας σε ένα σπίτι, στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, όπου η μητέρα της έπεφτε συστηματικά θύμα κακοποίησης από τον αλκοολικό πατέρα της, ο οποίος είχε απειλήσει τη ζωή όχι μόνο της συζύγου αλλά και της κόρης του.
«Το σύνθημα συστράτευσης μας είναι: Παρακαλώ, ελάτε μαζί μας για να δείξετε στις γυναίκες που βιώνουν ενδοοικογενειακή βία ότι δεν είναι μόνες – είμαστε πίσω τους, μαζί τους, για εκείνες #TogetherForHer» αναφέρει στην ανάρτησή της στο instagram.

View this post on Instagram

A post shared by Peggy Stathakopoulou (@peggy.stathakopoulou)