Τι συμβαίνει με το νέο τραγούδι του Sin Boy; Του έδωσε άδεια η οικογένεια Παντελίδη να χρησιμοποιήσει τραγούδι του Παντελή

10 Οκτωβρίου 2019 09:20

Sin Boy

Πριν από λίγο καιρό ο γνωστός ράπερ Sin Boy σε ένα παραλήρημα αναφέρθηκε στον Παντελή Παντελίδη με υβριστικό τρόπο. Στη νέα του δισκογραφική δουλειά χρησιμοποιεί απόσπασμα από τραγούδι του εκλιπόντος τραγουδιστή και ισχυρίζεται ότι έχει την άδεια της οικογένειας για να το χρησιμοποιήσει. Τι πραγματικά συμβαίνει;
Ο λόγος για το τραγούδι «Τα σχοινιά σου» το οποίο ενσωμάτωσε στο νέο του τραγούδι με τίτλο «Desole».
Το κομμάτι ανέβηκε οπτικοποιημένο στο You Tube στις 27 Σεπτεμβρίου και μέχρι τώρα έχει περάσει το ένα εκατομμύριο τετρακόσιες εβδομήντα έξι χιλιάδες views.
Το οξύμωρο είναι ότι ο Sin boy ή Lil Jesus, όπως θέλει να τον αποκαλούν, πλέον περπατάει κρατώντας ένα μεγάλο παλιό κασετόφωνο, από τα ηχεία του οποίου ακούγεται ο αδικοχαμένος Παντελίδης να ερμηνεύει το ρεφρέν από το «Τα σχοινιά σου».
Μια κίνηση που ήρθε δύο εβδομάδες μετά την υβριστική ανάρτηση που είχε ανεβάσει σε story στο Instagram, στην οποία έγραφε: «Ο αλκοολικός που εντελώς κατά τύχη πέθανε επειδή τράκαρε μεθυσμένος».
Οι αντιδράσεις ήταν έντονες -όχι ότι ίδρωσε το αυτί του Ελληνοαλβανού ράπερ με το όνομα Αγκουστίν Γκέκα- αν και η συγκεκριμένη ανάρτηση ήταν μία μόνο από τις δεκάδες που ανέβασε ο συνθέτης του «Mama».
Γι’ αυτό, αν μη τι άλλο, φαντάζει οξύμωρο στην καινούρια εκτέλεση του «Desole» το κομμάτι να ξεκινάει με Παντελίδη να τραγουδάει «Μένω εδώ γιατί τα όνειρα τα έκανα μαζί σου…».

Ίσως λένε κάποιοι να ήταν αυτός ο δικός του τρόπος να ζητήσει «συγνώμη» για την ασεβή ανάρτηση, ίσως λένε κάποιοι άλλοι να ήθελε να προκαλέσει για πολλοστή φορά.

Το ζήτημα ήταν κατά πόσο είχε την άδεια να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο απόσπασμα από το τραγούδι, αφού για να το κάνει χρειαζόταν να πάρει άδεια από την οικογένεια του Παντελή.

Ο αδερφός του τραγουδιστή Τριαντάφυλλος Παντελίδης επιβεβαίωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το protothema.gr ότι η οικογένεια ήταν ενήμερη και ότι ο Lil Jesus πήρε την άδεια να εντάξει το συγκεκριμένο απόσπασμα στο τραγούδι του.
«Ναι, περίπου…» απάντησε όταν ρωτήθηκε αν ο Sin Boy χρησιμοποίησε νόμιμα την σύνθεση του αδερφού του, που ήταν και μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας του.
Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα τα πράγματα περιπλέχθηκαν και άλλο όταν η οικογένεια Παντελίδη, μέσω ανάρτησης στη σελίδα του εκλιπόντος στο Facebook, διέψευσε ότι δόθηκε άδεια σε οποιονδήποτε να χρησιμοποιήσει τραγούδια του Παντελίδη.
Συγκεκριμένα ανέφερε: «Προς ενημέρωση του κοινού ΠΟΤΕ η οικογένεια του ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ δεν έδωσε άδεια για την οποιοσδήποτε χρησιμοποίηση των τραγουδιών του Παντελή!!!».

Προς ενημέρωση του κοινού ΠΟΤΕ η οικογένεια του ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ δεν έδωσε άδεια για την οποιαδηποτε χρήση των τραγουδιών του Παντελή!!!#pq

Gepostet von PANTELIS PANTELIDIS (official) am Mittwoch, 9. Oktober 2019